pandèmia mundial

El nombre de morts a Itàlia es dispara i es registren més de 600 defuncions en un dia

Itàlia supera les 4.000 víctimes mortals a causa del coronavirus i a Espanya n’hi ha més de 1.000

El nombre de morts a Itàlia es dispara i es registren més de 600 defuncions en un dia

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El nombre de persones mortes a Itàlia es va disparar ahir i, segons les xifres oficials anunciades, el total de víctimes mortals de coronavirus al país europeu va arribar a 4.032, amb 627 defuncions registrades durant la nit de dijous. Aquesta dada suposa l’augment diari més elevat que s’ha registrat des que es va diagnosticar la primera persona infectada al país fa més d’un mes.

Dijous, Itàlia es convertia en el país que més morts per Covid-19 havia registrat, i supera la Xina, on va sorgir l’epidèmia a finals del 2019 i que fins aleshores havia constatat 3.249 defuncions. I, en tan sols 24 hores, no només va superar la xifra xinesa sinó que Itàlia està a punt de registrar 1.000 morts més que el país asiàtic. Aquestes dades van obligar el Govern a extremar encara més les mesures de seguretat, de manera que va tancar els parcs públics i va prohibir els desplaçaments a les segones residències.

D’altra banda, els casos positius van augmentar en 4.670 persones i ja són 47.021 les contagiades al país, 5.129 de les quals ja han rebut l’alta, segons va indicar Protecció Civil a la roda de premsa diària.

El cap de l’ens, Angelo Borrelli, va explicar que no se sap quan s’arribarà al pic d’infeccions però va assegurar que, tot i les dades registrades ahir, les mesures que s’han adoptat al país “donen resultats” perquè “la tendència de contagi és menor”.

Pel que fa a Espanya, ahir es va arribar a les 1.002 defuncions i el país encara no sap quan arribarà al punt màxim. De fet, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va expressar que “venen els pitjors dies”. És per això que el Govern ha adoptat mesures com ordenar el tancament dels hotels abans del dijous de la setmana vinent, i els establiments estan treballant a contrarellotge per no deixar els clients a l’estacada. Aquest és el cas d’hotels de Canàries, on encara hi ha 50.000 turistes pendents de poder tornar al seu país.

La Seu d'Urgell

El Seminari Conciliar de la Seu d’Urgell acull des del dijous 18 usuaris de la residència assistida i de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital (FSH) de la ciutat. L’objectiu, segons va explicar el director mèdic del centre, el doctor Vladimir Lazo, és reduir les probabilitats de contagi d’aquesta població de risc, que “fins ara ja es trobava aïllada a la primera planta de l’hospital sense la possibilitat de rebre visites externes”, però també per alliberar espais del centre hospitalari.

tracking