Pandèmia mundial
Espanya registra 738 morts en 24 hores, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia
Supera la Xina en nombre de defuncions i se situa per darrere d’Itàlia, que en suma 7.500
Espanya va superar ahir la Xina en nombre de morts per coronavirus, 3.434. Ho va fer després de sumar 738 víctimes en només 24 hores, el creixement més alt des de l’inici de la pandèmia. Pel que fa al nombre de contagis, respecte a les dades de dimarts l’increment va ser d’un 20%, arribant als 47.610 infectats.
Tot i el pessimisme que transmeten les dades registrades, el director del centre d’alertes sanitàries, Fernando Simón, va llançar un missatge d’esperança, tot dient que Espanya “està molt a prop” d’arribar al pic de transmissió. “No m’atreveixo a dir que hi hem arribat, però les tendències no ens indiquen que anem enrere, probablement ens estiguem apropant al pic”, va concloure.
Pel que fa a Itàlia, al llarg del dia d’ahir es van registrar 683 nous morts, que van fer augmentar la xifra de defuncions total, que arriben a les 7.503. També es va informar de 5.210 nous contagis. Tot plegat, tret de la jornada negativa que es va viure dimarts passat, quan els morts es van disparar als 743 en 24 hores, el país segueix una tendència a la baixa, segons les autoritats, que consideren que “estem en una fase d’estabilitat i creiem que el nombre de contagis és coherent amb la tendència de les últimes setmanes”, va explicar el sotsdirector de Protecció Civil, Agostino Miozzo.
A França, en canvi, les autoritats sanitàries van informar de 231 nous morts a conseqüència del coronavirus, arribant als 1.331. Són nou morts menys que les que es van informar dimarts, tot i que la xifra pot fluctuar, ja que l’executiu només detalla les defuncions produïdes als hospitals, i no les originàries a residències de gent gran.
D’altra banda, també es va decretar que a la capital es reduiran al mínim els serveis de metro i es tancarà de manera temporal un dels dos aeroports, el d’Orly.
Quant a Alemanya, la xifra total de casos es va enfilar fins als 37.066 i les defuncions van arribar a les 205. Tot plegat, quan el govern va aprovar un pla de rescat “històric” de més d’un bilió d’euros. Es tracta d’una xifra “sense precedents per a Alemanya des de la Segona Guerra Mundial”, va explicar el ministre de Finances, Olaf Scholz, que va detallar que suposa gairebé un terç del PIB anual del país. El pla distingeix tres grans capítols, però la gran majoria de l’import es destina a l’ajuda de grans, mitjanes i petites empreses, alhora que també es destinarà un fons especial per a treballadors.