Itàlia arriba al pic de contagis i registra 837 morts per la pandèmia

Itàlia arriba al pic de contagis i registra 837 morts per la pandèmia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia va arribar ahir als 12.428 morts i als 105.792 infectats, però són dades que confirmen que la corba de contagiats ha arribat al pic i dona esperances al país sobre una sortida de la crisi. El president de l’Institut Superior de Sanitat (ISS), Silvio Brusaferro, va assegurar que s’ha arribat “al pic” en la corba dels contagis, encara que va explicar que es tracta d’un “altiplà”, ja que es mantindrà la tendència en pla durant alguns dies per després començar a baixar. A la Llombardia, la regió més afectada, es va arribar a 43.208 infectats, però l’augment de contagis, 1.047, va ser una mica inferior al del dia anterior, mentre que els morts es van enfilar fins als 7.199 en registrar-se’n 381 més, un nombre també inferior als 458 del dia anterior. El conseller de Sanitat de la regió, Giulio Gallera, encarregat de comunicar diàriament les dades, va assegurar que aquestes xifres “són la confirmació d’una esperança”. Tot i això, va demanar “no abaixar l’atenció”.

D’altra banda, la pandèmia avança en altres regions i els seus danys col·laterals són tals que l’Organització de les Nacions Unides (ONU) va declarar l’alarma a tot el món i va demanar un 10% del PIB mundial per combatre els seus efectes. El secretari general de l’ONU, el portuguès António Guterres, va fer una crida a afrontar l’impacte socioeconòmic de la pandèmia del coronavirus amb una “resposta multilateral a gran escala”, la qual representa almenys aquest import del PIB. En una compareixença telemàtica des de la seu central de les Nacions Unides, Guterres va presentar el seu informe Responsabilitat compartida, solidaritat global: responent a l’impacte socioeconòmic de la Covid-19, que aglutina tots els pronòstics i avaluacions que els organismes de les Nacions Unides i internacional han realitzat en els últims dies sobre l’actual crisi de la Covid-19. El líder de l’ONU va recordar la magnitud de la pandèmia, que afecta en aquests moments més de 800.000 persones en el món i que s’ha cobrat la vida de més de 39.000, i va demanar un pla de solidaritat que salvi vides, doni accés universal a les vacunes, injecti liquiditat en el sistema i freni l’hemorràgia de la desocupació, en una crisi que va comparar amb la de la Segona Guerra Mundial.

Tanmateix, Guterres va apel·lar a la necessitat d’ajudar els països en desenvolupament que no poden ajudar-se per si mateixos, com per exemple l’Àfrica, on s’està propagant a gran velocitat.

tracking