justícia

La Batllia pot celebrar les vistes orals per videoconferència

La Batllia pot celebrar les vistes orals per videoconferènciaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia pot celebrar les vistes orals a través de videoconferències. Així ho especifica el projecte de llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, arran de la suspensió dels terminis processals, el text exposa que totes les actuacions davant els batlles i tribunals es poden realitzar de forma telemàtica, amb un sistema que permeti la comunicació bidireccional i simultània de la imatge i el so i la interacció visual i verbal entre les persones que no es trobin presencialment en el mateix lloc. Tanmateix, matisa que aquesta funcionalitat és aplicable sempre que quedi garantit el dret a la defensa i la possibilitat de contradicció de les parts, quan així ho acordi el batlle o el tribunal. Així, quan s’utilitzi el sistema el secretari judicial o el mateix òrgan jurisdiccional han d’acreditar prèviament la identitat de les persones que hi intervinguin, mitjançant la remissió prèvia o l’exhibició directa de la documentació.

D’altra banda, la Batllia també té actiu el protocol de serveis mínims. D’aquesta manera, queda limitat l’accés físic de persones, tant per als usuaris com per als cooperadors de Justícia, on només es podrà accedir a les dependències judicials a través de la cita prèvia entre les 8 i les 14 hores. Pel que fa a les actuacions de guàrdia penal, civil, administrativa i de menors, es duran a terme en una de les sales grans, que estarà habilitada per a tal funció.

Quant a les actuacions en procediments civils, administratius, menors, instrucció i especialitzada, així com de guàrdia, queden suspesos tots els tràmits en curs. Tot i que en funció de la urgència del cas es mantindran les mesures provisionals.

tracking