Els tests estan sent validats a l'Institut de Salut Carlos III

Des de Madrid seran enviats a Andorra per a la seva utilització

Els tests són a l'Institut Carlos III de Madrid per ser enviats a AndorraFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els 150.000 tests d’anticossos amb destí Andorra estan a Madrid en espera de ser transportats al Principat, tot i que no hi ha una data prevista encara, segons va informar ahir el ministre portaveu, Eric Jover. Els tests estan dipositats a l’Institut de Salut Carlos III, que és l’organisme científic que a Espanya valida aquest material abans de distribuir-lo amb una guia d’ús per als professionals sanitaris.

De moment els tests estaven pendents de l’homologació per evitar que es produeixi un problema com el que va patir el govern espanyol amb una partida que havia comprat a una empresa xinesa i que no estaven homologats per la Unió Europea.

Segons ha pogut saber el Diari, en una reunió amb el Govern el Partit Socialdemòcrata es va mostrar més partidari de fer l’adquisició a través de França, no només pels lligams amb el Copríncep, sinó també perquè hi ha la percepció que a França la pandèmia està més controlada i que a Espanya el sistema sanitari es troba desbordat davant de l’agressivitat del virus i l’increment constant del nombre d’afectats.

El test és una prova que s’està utilitzant per saber si una persona ha resultat exposada al patogen, encara que no presenti símptomes i, sobretot, si s’ha recuperat en la majoria de les ocasions sense ser-ne conscient. Per això, només es precisa d’una mostra de sang per detectar els anticossos, en concret les immunoglobulines M i G (IgM / IgG), generats pel sistema immunitari en resposta a la invasió de la Covid-19. És una prova ràpida ja que permet conèixer els resultats en 10 o 15 minuts.

tracking