Espanya suma 950 morts més en 24 hores i supera la barrera dels 10.000

Itàlia registra 760 defuncions i 2.477 positius, i França obre la porta a aixecar el confinament

Espanya suma 950 morts més en 24 hores i supera la barrera dels 10.000

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Espanya va batre ahir una nova xifra rècord de morts diàries per coronavirus. Segons el balanç del ministeri de Sanitat espanyol, es van produir en les últimes 24 hores 950 defuncions, el nombre més alt des que es va confirmar el primer cas a la península. Pel que fa al ritme de creixement dels infectats, ahir es van registrar 8.102 nous positius, 383 més que dimecres passat, fet que eleva als 110.238 els contagiats i a 10.003 els traspassats.

Tot i això, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va mantenir que Espanya “ha arribat al cim” de contagis, que la corba “s’ha estabilitzat i que comença la fase d’alentiment” de l’epidèmia. D’altra banda, el director del centre d’emergències sanitàries, Fernando Simón, va apuntar que “el focus ja no està en el seu punt més alt”, perquè “hi ha comunitats autònomes que la xifra va en recés”. El problema es troba ara en els hospitals, segons va reconèixer Simón, que va apuntar que hi ha una acumulació de pacients ja que les estades hospitalàries per la Covid-19 són llargues.

Pel que fa l’altre focus de contagi en l’àmbit europeu, Itàlia, ahir es van registrar 760 nous morts, 33 més que dimecres, i 2.477 positius. En total, el país ha patit 13.915 defuncions i 110.574 positius. Segons les autoritats italianes, el país també ha arribat al pic de contagis, però encara es troba en un “altiplà”, d’on s’espera que la tendència sigui a la baixa en els pròxims dies. El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va definir la situació per període que està vivint el país com la prèvia a la segona fase, el moment en què finalment es començarà la retirada gradual de les mesures de confinament que es van anar imposant al país, que fa més de tres setmanes que està aïllat.

L’executiu també va prolongar oficialment el confinament fins al 13 d’abril, però treballa amb la idea de mantenir el tancament de comerços fins, com a mínim, el 4 de maig.

Pel cantó francès, el primer ministre, Édouard Philippe, va obrir la porta a aixecar el confinament regió per regió, segons el focus d’infecció, o per edat. L’alt funcionari va assegurar que la sortida del confinament no serà en cap lloc del món de manera instantània, sinó que es farà gradualment. Tot plegat, mentre els casos segueixen en augment. Segons les últimes xifres que va publicar l’executiu gal, el total de positius s’enfila als 56.989 i el de defuncions, a 4.032. És el quart país en contagis, després d’Itàlia, Espanya i Alemanya.

tracking