solidaritat

Macron ofereix 200.000 euros i material sanitari a Andorra

Macron ofereix 200.000 euros i material sanitari a AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep francès, Emmanuel Macron, va respondre ahir favorablement a la carta que li va fer arribar el cap de Govern, Xavier Espot, demanant-li material sanitari. A més, Macron també va aprofitar la resposta per informar-lo de la seva decisió de contribuir al fons solidari creat per l’executiu per pal·liar la crisi que ha causat la Covid-19 amb un import de 200.000 euros.

A la carta, Macron explica que quan va tenir coneixement de la demanda per part d’Andorra es va posar en contacte amb el ministre de Solidaritat i Salut francès, Olivier Véran, per “examinar amb la màxima atenció” la sol·licitud d’Espot. En aquest sentit, afegeix que en el context sanitari actual és “una gran satisfacció” donar resposta positiva a la demanda sobre el material sanitari. A més, afegeix que conscient de les dificultats que Andorra haurà d’afrontar també ha passat l’ordre de donar 200.000 euros al fons de l’executiu per lluitar contra la crisi. El Copríncep acaba la carta indicant que està “molt atent a l’evolució de la situació a Andorra” i expressa que els seus serveis estan a disposició del Govern per ajudar a “lluitar contra aquesta pandèmia”. I conclou dient que Andorra té “tot el meu suport personal en aquesta causa” i la “solidaritat de França” envers la població andorrana.

D’altra banda, el sector bancari també va anunciar ahir diverses donacions. MoraBanc, Crèdit Andorrà i BancSabadell van informar que cada entitat donaria 100.000 euros al fons de solidaritat per gestionar emergències sanitària. La mateixa quantitat que dimecres va anunciar Andbank que aportaria per mitigar els efectes econòmics i sanitaris de la crisi. Per part seva, Vall Banc va indicar ahir que farà una donació de 30.000 euros.

tracking