ESTADÍSTIQUES

Reducció d'un 15,3% del consum d'electricitat al març

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aturada de l’activitat causada pel coronavirus va provocar una reducció del consum elèctric del 15,3% durant el mes de març en comparació amb el mateix període de l’any anterior. De fet, segons va informar ahir FEDA a través un comunicat, durant els 13 primers dies de març es va experimentar un creixement del consum respecte a l’any anterior d’un 3,5%, però a causa del seguit de mesures des de Govern per frenar l’activitat econòmica, a partir del 14 de març la demanda elèctrica es va reduir dràsticament, fins a un 29%.

En aquest sentit, alguns dels sectors que han tingut més incidència en la reducció de la demanda elèctrica són les estacions d’esquí, l’hostaleria i la restauració, raó per la qual la previsió és que la reducció del consum no sigui tan accentuada durant l’abril, tot i que de ben segur continuarà sent inferior al del 2019.

Pel que fa a la producció pròpia d’electricitat, Andorra va generar 14,3 GWh entre la producció hidràulica (11,7 GWh), la producció d’origen tèrmic (2,5 GWh), dels quals 1,9 GWh van ser produïts pel centre de tractament de residus i 0,6 GWh per la central de cogeneració de Soldeu, i la fotovoltaica (0,14 GWh).

tracking