Les hores extres dels funcionaris es computaran com a normals

El ministre portaveu, Eric Jover, ha matisat que els únics sectors que queden exclosos d'aquesta mesura, aprovada per decret, són el personal sanitari i el social

Les hores extres dels funcionaris no es retribuiranTwitter Govern

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les hores extraordinàries dels funcionaris fetes a partir del 14 de març no es retribuiran i es computaran com a hores de treball normal i només es podran recuperar amb temps de descans, segons ha fet saber aquest vespre elministreportaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d'actualització de la situació per la Covid-19. Aquesta mesura s'inclou en el decret que Govern ha aprovat avui on es recullen les aplicacions pel personal de l'administració pública i del cos diplomàtic arran de la crisi sani`tària, tot i que noafectarà elpersonal sanitari ni al social, que són sectors que es troben fent tasques "a primera línia", tal com ha descrit Eric Jover. El decret promou que l'horari de treball del personal es flexibilitzi per facilitar la conciliació laboral i familiar, garantir el seguiment de la feina amb teletreball i la continuació dels serveis. En aquest sentit, el ministre també ha recordat que el personal de l'administració pública estàassuminttasques extraordinàries com les atencions telefòniques al 180 i al 188 o les resolucions dels crèdits tous i pel que fa als pares amb fills menors de14anys o amb discapacitat que no puguin acudir al lloc de treball arran del tancament de les escoles i que no puguin fer teletreball, Jover ha manifestat que rebran "un permís retribuït".

La problemàtica dels desplaçaments

Elministreportaveu ha començat la seva intervenció fent una crida a la responsabilitat per reduir la mobilitat pel país i quedar-se a casa. Jover ha descrit que el Govern "veu amb por" l'increment dels desplaçaments que s'estan efectuant aquests darrers dies i ha explicat que l'executiu ha doblat les patrulles de policia per tal de garantir controls arreu del territori. El ministre ha demanat "si us plau" a la població que faci cas de les recomanacions de confinament per evitar el contagi de la Covid-19 i ha destacat que la mobilitat interna al país durant aquest cap de setmanas'hareduït un 82%, tot i que el passat va ser del 84%. El portaveu del Govern també ha detallat a la roda de premsa que el fons solidari per fer donacions ha rebut més d'1.330.000 milions d'euros i que el número 828 compta amb més de 20.000 SMS, xifra que representa més de 40.000 euros.

tracking