Pandèmia mundial

El coronavirus ja deixa més de 100.000 morts en l'àmbit mundial

Itàlia prorroga el confinament fins al 3 de maig però deixarà obrir negocis com botigues infantils

El coronavirus ja deixa més de 100.000 morts en l'àmbit mundial

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El nombre de morts a escala mundial a causa de la pandèmia de coronavirus ha superat el llindar dels 100.000 morts, amb un total de 15.970 a Espanya, segons les dades recollides per la Universitat Johns Hopkins. D’aquesta manera, la pandèmia, originada a la ciutat xinesa de Wuhan, va deixar fins ahir 101.526 morts a tot el món, amb un total d’1.673.423 casos. En aquests moments els Estats Units figuren com el país més afectat pel nou coronavirus, amb més de 486.000 positius, una xifra superior a la suma d’Espanya, Itàlia i França, els següents tres països amb més contagis, i 18.002 morts.

D’altra banda, el primer ministre italià, Giuseppe Conte, va prorrogar ahir les restriccions i el confinament fins al pròxim 3 de maig per prosseguir amb la contenció del coronavirus, però permetrà l’obertura uns quants negocis, com ara les llibreries. “És una decisió difícil i necessària de la qual assumeixo tota la responsabilitat”, va anunciar el primer ministre en un missatge al país després de prorrogar les restriccions que havien d’expirar el 13 d’abril.

No obstant això, va assenyalar petites obertures a partir del 14 d’abril, com les llibreries, papereries, botigues de roba per a nens i alguns serveis forestals, que se sumen a les de primera necessitat encara en actiu com a supermercats o farmàcies. Des que es va detectar el primer cas de contagi autòcton el 21 de febrer, Itàlia ha registrat 147.577 contagis, dels quals 18.849 han mort i 98.273 continuen malalts, encara que els experts han detectat una frenada en la corba d’infeccions.

Quant a la situació a Espanya, en l’última jornada va registrar 605 morts en 24 hores, la xifra més baixa des del 24 de març. Els casos per coronavirus es van elevar ahir a 157.022 i les morts a 15.843, segons les últimes dades publicades pel ministeri de Sanitat. El nombre de persones recuperades és de 55.668, un 35 per cent dels casos notificats. D’altra banda, l’estat d’alarma, declarat el 14 de març, continuarà probablement fins ben entrat el maig, així que duraria prop de dos mesos com a mínim. L’estat d’alarma comporta mesures dràstiques de limitació d’activitats econòmiques i moviments de població per contenir els contagis, la qual cosa es va notar ahir, Divendres Sant atípic d’esglésies tancades i carrers buits totalment, ja que enguany van ser suprimits els oficis religiosos i les famoses processons espanyoles per la pandèmia mundial.

tracking