Pandèmia mundial

UPA vol que tots els polítics cobrin el salari mínim durant l'emergència

També aposta per una reducció dels lloguers del 50% i una moratòria en els préstecs

UPA vol que tots els polítics cobrin el salari mínim durant l'emergènciaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Unió pel Progrés d’Andorra va demanar que tots els polítics rebaixin el seu salari fins als 1.083 euros, que és el mínim interprofessional, mentre duri el període de crisi i emergència sanitària. En aquest sentit, la formació extraparlamentària va argumentar que la partida destinada a aquests emoluments públics, que està dotada amb 4,9 milions d’euros, podria servir per finançar mesures per a la reactivació econòmica. En aquest grup, segons UPA, s’hi inclourien el cap de Govern i els ministres, els secretaris d’Estat, els ambaixadors, els càrrecs de confiança i de relació especial i els alts càrrecs de l’administració general. UPA, però, vol anar més enllà i va afirmar que aquesta mesura també s’hauria d’aplicar al Consell General, i que també s’haurien de rebaixar la retribució la síndica general, els consellers i els membres dels comuns.

Una altra de les mesures que demana el partit d’Alfons Clavera és que hi hagi una reducció dels lloguers dels habitatges del 50%. Segons la formació, els propietaris veurien compensada la reducció dels ingressos per aquesta rebaixa gràcies a poder acollir-se a la moratòria de préstecs i crèdits, però caldria complementar-la amb ajudes des de Govern.

Precisament sobre les obligacions amb els bancs, UPA afirma que caldria fer una moratòria de sis mesos, tot recordant que aquests ingressos les entitats bancàries no els perdrien, sinó que caldria allargar la mateixa durada tots els plans d’amortització. Finalment, la formació també va apostar per la creació d’una renda vital, tant per a particulars com per a autònoms. Sobre aquest punt, s’afirma que caldria que s’enfilés fins als 1.083,33 euros del salari mínim i es proposa un canvi substancial. I és que es demana que els empresaris es facin càrrec de la part patronal de la CASS, mentre que Govern assumeixi la dels treballadors i la dels autònoms, per tal que els diners entrin nets.

tracking