Pandèmia mundial

Espanya registra 510 morts i consolida la tendència a la baixa dels darrers dies

Les forces de l’ordre repartiran 10 milions de mascaretes al transport públic a partir de dilluns

Espanya registra 510 morts i consolida la tendència a la baixa dels darrers dies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de morts a Espanya a causa de la pandèmia mundial provocada per la Covid-19 cau per tercer dia consecutiu i registra la dada més baixa des del passat 23 de març. Així ho va confirmar l’executiu espanyol, quan va donar la xifra de 510 persones traspassades, fet que suposa un 3,2% menys. Amb aquests,la dada acumulada de persones que han perdut la vida a Espanya s’eleva a 16.353.

No obstant això, no tot són bones notícies, ja que també es va produir un lleuger repunt dels contagis des del divendres, i es van constatar un total de 4.830 nous casos, respecte els 4.567 del dia anterior, fet que suposa un increment de prop del 3%. Així doncs, la xifra total de persones que s’han contagiat pel coronavirus se situa a 161.852.

A més a més, cal recordar que Espanya ha decretat que dilluns s’aixequi el confinament de diversos sectors, cosa que provocarà que hi torni a haver molt moviment en els transports públics. En aquest sentit, l’executiu espanyol va acordar que des de dilluns a primera hora, els cossos i forces de seguretat de l’Estat se situaran en aquests mitjans de transport per tal de repartir fins a 10 milions de mascaretes, en un intent per evitar que la tornada a la feina de gran part del país pugui suposar un repunt de contagis, tal com va confirmar el ministre d’Interior, Grande Marlaska, que va afegir que només es facilitarien a les persones que no tinguessin una altra alternativa que agafar el transport públic. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, també va apuntar que qui pugui eviti el transport públic. En un altre ordre de coses, el mateix Illa va informar que el Govern espanyol no considerava les mascaretes d’ús prioritari per transitar per la via pública.

Pel que fa a l'epidèmia de la Covid-19 a França, ahir havia provocat 13.832 morts. D’aquestes, 353 es van produir en les últimes 24 hores, segons van informar aquest dissabte les autoritats sanitàries franceses. El director general de Sanitat, Jérôme Salomon, també va revelar en la seva roda de premsa diària que 4.889 més persones havien mort en residències d'ancians i centres de dependència, fet que representa 290 morts més de les que s’havien informat divendres. Però, per tercer dia consecutiu, el nombre de persones ateses en vigilància intensiva va baixar respecte a la jornada anterior, amb una caiguda de 121 casos, per situar la xifra de pacients en aquestes unitats en 6.883.

tracking