Divulgació

L'IEA inicia demà un cicle de càpsules d'història a YouTube

L'IEA inicia demà un cicle de càpsules d'història a YouTubeARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Microconferències sobre episodis de la història d’Andorra usant el canal de YouTube. Aquesta és la nova proposta del Centre d’Estudis Històrics i Polítics de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), que s’inspira en la proposta Desconfinem la història dels historiadors de l’Alt Urgell. Precisament, l’objectiu de la iniciativa és acostar la història del país en aquests dies de quarantena a casa. Les microxerrades s’enceten demà i les inaugurarà precisament el director de l’IEA, Jordi Guillamet, amb La Solana d’Andorra.

Des de la divisió d’història de l’IEA van indicar que les microconferències les impartiran historiadors i experts en algun episodi concret de la història d’Andorra i tindran una durada aproximada de deu minuts. Ara per ara, van informar, ja hi ha sis càpsules editades i “moltes més en marxa”. Les primeres a difondre’s a través del canal de YouTube del Centre d’Estudis Històrics i Polítics seran la ja mencionada La Solana d’Andorra, Les xarxes d’evasió, pronunciada per Claude Benet (dimarts 14), Els camins rals, per David Mas (dimecres 15), El procés constituent, per Joan Massa (dijous 16) i Les pintures de Santa Coloma, per Meritxell Mateu.

Les càpsules es publicaran a les dotze del migdia i per accedir al canal de YouTube es podrà fer usant les opcions de recerca o anant a l’enllaç https://www.youtube.com/playlist?list=PLcybDIr6cfqniG_lW6ORUPOqtPCHDcEQ. Les xarxes socials de la institució també en faran difusió.

La branca d’estudis històrics i polítics és la darrera impulsada en el marc de l’IEA; la creació es va acordar pel consell director l’any 2016 i responia a l’aspiració d’implantar una centre de recerca dedicat a la història d’Andorra.

Una de les missions és el suport als investigadors i, en aquest sentit, s’han endegat dues beques: la Pere Canturri, de recerca històrica, i la Manuel Mas, dedicada als projectes relacionats amb els estudis polítics.

tracking