Finances

La Massana clou l'exercici 2019 amb un superàvit de 250.000€

En relació al que s'havia pressupostat per a l'exercici 2019, es destaca una disminució pel que fa a les despeses, sobretot en inversions

Consell de comú de la massanaEduard Comellas

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana ha aprovat aquest matí en una sessió del consell que s'ha celebrat per via telemàtica la liquidació del pressupost del 2019, que va acabar amb un superàvit de 245.308,84 euros. Tal com ha detallat el conseller de finances, Jordi Areny, la clau per haver executat l’exercici amb xifres positives és “haver mantingut un criteri de racionalització de la despesa” i haver apostat per un criteri de prudència a “l’hora de preveure els ingressos”. A més, ha puntualitzat que "alguns crèdits s'han pogut finançar amb romanent de tresoreria, cosa que si es tingués en compte, el superàvit seria de 2,9 milions d'euros".

En relació al que s’havia pressupostat per a l’exercici 2019, destaca una disminució pel que fa a les despeses, sobretot en inversions. El comú tenia previst destinar més de sis milions d’euros i ha acabat executant poc més de quatre. En l’apartat d’ingressos, la corporació havia pressupostat 12 milions d’euros relacionats a les operacions corrents com els impostos i les taxes. Tot i això, s’han acabat recaptant 14, amb un increment important en les taxes. El total del pressupost de despeses s'ha situat en 16,3 milions, mentre que el d'ingressos ha pujat a 16,6 milions. "Es tracta d'una execució molt equilibrada, en la qual es pot veure un esforç per racionalitzar la despesa", ha indicat Areny.

L'endeutament consolidat de la Massana se situa en 1,4 milions a data del 31 de desembre del 2019, tot i que hi ha una pòlissa d''1,4 milions d'EMAP que no s'ha utilitzat i que rebaixaria l'endeutament als 13 milions.

Per altra banda, el consell del comú ha tractat la situació per la pandèmia del coronavirus i ha aprovat l'ordinació que recull les mesures que s'apliquen dins la plantilla de la corporació. Les jornades dels seus treballadors segueixen els mateixos criteris que els del sector privat i quan es posi fi a la crisi sanitària es plantejarà com es poden fer les vacances segons les necessitats de cada departament. A més, en cap cas es retribuiran les hores extres que s'hagin fet des del 14 de març i durant la resta del 2020. "Estem molt satisfets amb la bona resposta de tot el personal del comú, que estan mostrant dedicació i compromís amb el servei públic", ha valorat la cònsol major de la Massana, Olga Molné.

En la mateixa sessió s'ha aprovat el compromís de despesa anual que el comú fa a EMAP per un import de 340.000 euros, mantenint la partida prevista tot i l'anul·lació d'alguns esdeveniments programats. "Un cop s'aixequi el confinament es portaran a terme noves accions per reactivar el sector turístic", ha precisat el conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà. A més també s'ha aprovat la continuïtat de l'hora gratuïta als aparcvaments del Ferré Negre i de la Closeta, una mesura que comporta una despesa de 210.000 euros.

El comú de la Massana abona 690.000 euros als proveïdors

tracking