pandèmia mundial

Un grup d'alumnes de batxillerat reclama una nova avaluació per "pujar nota"

Prop d’una vintena d’estudiants volen millorar el seu expedient acadèmic per accedir a determinades carreres

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Una vintena d’alumnes de l’escola andorrana de batxillerat enviaran avui una carta a la ministra d’Ensenyament i Educació, Ester Vilarrubla, per expressar la seva voluntat de poder realitzar de manera opcional una nova avaluació després que la titular de la cartera anunciés dilluns la suspensió de les proves oficials de batxillerat (POB). En aquest sentit, tot i que la cancel·lació de la prova ha rebut una bona acollida entre la comunitat educativa, hi ha un grup d’estudiants que admeten sentir-se “perjudicats” amb aquesta decisió.

Els alumnes afectats exposen la necessitat de realitzar una nova avaluació per “pujar nota”, ja que consideren que, d’acord amb la nota de tall que exigeixen certs graus universitaris per accedir-hi, no tenen prou bon expedient si es pren com a referència els resultats obtinguts la darrera avaluació.

“S’ha de buscar un altre mètode d’avaluació i caldria aquesta petita ajuda per entrar a les carreres que demanen una nota més alta”, va afirmar una de les sotasignants de la missiva amb referència a les especialitats de medicina, enginyeria aeroespacial o enginyeria informàtica.

Així mateix, en el grup d’alumnes que subscriuen la petició també s’inclouen aquells que “no hem obtingut la nota que esperàvem” tenint en compte que “no estàvem informats i no sabíem que aquestes serien les notes definitives del batxillerat". Segons les fonts consultades, la proposta d’una nova avaluació comptaria amb el suport del professorat.

Per la seva banda, el SEP va realitzar ahir un comunicat en el qual va assenyalar els “problemes” que genera el treball telemàtic pel fet de compaginar la feina dels adults i l’ús de les tecnologies. Amb tot, el document també va apuntar que els docents ara estan “més organitzats”. A més, el SEP es va mostrar agraït per la decisió de mantenir el calendari del curs escolar i va demanar tenir en compte les “opinions de tots els colors” que hi ha sobre l’anul·lació de les proves.

Servei de guarda

D’altra banda, ahir es va posar en marxa el servei de guarda amb una vintena d’infants que van acudir a diferents centres de l’Escola andorrana. D’aquesta manera, les famílies que formen part de sectors que han tornat a la feina van poder deixar ahir a càrrec els seus fills en horari escolar. Per últim, el SEP va queixar-se per la manca d’informació que han rebut els col·laboradors d’aquest servei.

tracking