Administració

El comú d'Encamp invertirà 4,5 milions d'euros al Prat Gran

La corporació lloga el Prat del Germà per 6.000 euros mensuals tot i l’aturada del desmantellament de la zona a causa de la Covid-19

El comú d'Encamp invertirà 4,5 milions d'euros al Prat GranCOMÚ ENCAMP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú encampadà té prevista una inversió de 4,5 milions d’euros en el projecte del Prat Gran. Així ho va explicar la cònsol major, Laura Mas, en la roda de premsa celebrada després de la sessió de comú d’ahir al matí, en què es va aprovar el lloguer de la parcel·la del Prat del Germà per un cost de sis mil i escaig euros mensuals durant els primers tres anys i 7.000 euros mensuals a partir de llavors.

La cònsol va explicar que el lloguer de la parcel·la, d’un total de 4.673,52 metres quadrats, del Prat del Germà en règim de lloguer per a deu anys ja estava previst, però que “les circumstàncies actuals de la Covid-19 han obligat a posposar el primer pagament i la signatura del contracte amb el propietari del terreny”. A més, Mas va explicar que la crisi sanitària ha fet alterar els terminis previstos, ja que el desmantellament del parc actual ja hauria d’haver començat amb la finalitat d’estar enllestit al juny, però a hores d’ara es parla d’un “termini llarg, ja que aquest estiu el parc no estarà desmantellat”. La cònsol també va al·legar que la majoria era conscient que el marc pressupostari del 2020 es veuria alterat per la crisi del coronavirus, però que el Prat Gran, en ser plurianual, consideren que “no creiem que pugui perillar”.

CONCURS D’IDEES

El concurs d’idees per a la construcció del nou Prat Gran es preveu que es faci públic al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) durant les pròximes setmanes, i que estigui obert durant un període aproximat de tres mesos, “per facilitar així la feina de tothom que hi vulgui aportar idees”, va dir Mas. Per contra, des de la minoria, el conseller del Partit Socialdemòcrata (PS) + Independents David Rios va explicar que des de la seva formació creuen oportú que el cost final sigui més baix que no de 4,5 milions d’euros, i que “abans de fer aquest concurs d’idees estaria molt bé tenir diàleg amb la majoria per tenir com un pacte d’Estat a escala comunal”. La seva proposta, de fet, passa per traspassar el pàrquing actual que hi ha darrere del Museu de l’Automòbil al terreny que s’ha llogat: “Llavors el pàrquing entraria a formar part dels terrenys de concessió que tenim i allà es podria fer una zona de parc bastant gran i concentrada.”

Des d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal va informar que el grup polític també tenia prevista l’execució que vol fer la majoria i que “hem vist el projecte i ens sembla correcte”.

Un altre dels aspectes que es van tractar a la sessió va ser el pagament del sobrecost d’un 40% de l’obra de l’estació transformadora d’aigua potable del Pas de la Casa (ETAP). L’import inicial, d’uns 680.000 euros, s’ha vist augmentat fins a 275.000 euros més a causa de millores i imprevistos en la infraestructura que no estaven previstos, com la instal·lació d’unes guies i el canvi a les portes d’entrada per poder retirar els filtres quan fos necessari o la millora de tecnologia que permet controlar la infraestructura amb un telèfon mòbil.

Tot i això, des del PS i també des d’Agrupament Encampadà van lamentar la manca de planificació per part del comú i des dels socialdemòcrates, el conseller Enric Riba va al·legar que “un comú no pot iniciar un projecte d’una forma i a mesura que avança anar-lo canviant per coses que no estaven previstes al projecte iniciat”. També la consellera Vidal va atribuir el problema “a haver adjudicat l’operació a aquella opció més econòmica”. Per contra, la cònsol va assegurar que no tenia res a veure el fet que fos l’empresa més econòmica, ja que “cap empresa contemplava aquests imprevistos”.

tracking