Pandèmia mundial

Els turistes que visiten el Principat cauen a la meitat al març

Els turistes que visiten el Principat cauen a la meitat al marçFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El nombre de turistes que van visitar el Principat d’Andorra durant el mes de març va tenir una variació negativa del 57% respecte al mateix mes de l’any passat. Això vol dir, en valors absoluts, que només van entrar al país un total de 312.055 turistes. Tanmateix, les dades que va facilitar ahir el departament d’Estadística discriminen les persones que van visitar el país entre turistes i excursionistes.

En el primer bloc, el dels turistes, la variació negativa es va situar en el 51,4% vers el mateix període de l’any anterior, que va significar que entressin un total de 143.874 persones. Pel que fa als excursionistes, és on es produeix la caiguda més gran de visites, arribant a un -60,7% de les entrades al país (168.212 persones).

No obstant això, no es pot oblidar que aquests descensos venen provocats pels confinaments decretats tant a Andorra com als estats veïns d’Espanya i França a causa de les mesures excepcionals que es van adoptar el 13 de març per frenar l’avanç de contagis de la malaltia. Així doncs, si s’estudien les dades dels dies de març previs al decret de confinament, les xifres són sensiblement diferents. La variació, tot i continuar sent negativa, passa del 57% a només un 20%. Pel que fa a les categories, els turistes, en aquesta franja temporal, van caure només un 9,6%, mentre que els excursionistes van decaure un 28,6%. Per nacionalitats, els visitants francesos van caure en un 58,8%, mentre que els espanyols ho van fer pràcticament en el mateix percentatge (58,1%), i els visitants de les altres nacionalitats en un 46,8%.

Agafant com a marc referencial els darrers dotze mesos, fins al 31 de març, el nombre de turistes que van passar pel Principat va augmentar en un 0,5%. Tanmateix, les dades d’excursionistes van ser força pitjors, amb un descens del 7,8%. Les dues dades conjugades van acabar donant un balanç negatiu del 4,3%.

tracking