Llum al final del túnel per als temporers

El vol sanitari de diumenge ha obert la porta a les temporeres argentines que es troben en avançat estat de gestació a poder tornar al seu país abans que l’embaràs els impedeixi viatjar sense posar en risc el futur nadó.

Llum al final del túnel per als temporers

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El vol que diumenge ha de sortir des de Madrid en direcció Buenos Aires, que té la categoria de vol sanitari i que està llogat per les autoritats argentines, és un autèntic baló d’oxigen per a alguns temporers del país llatinoamericà, a qui se’ls acabava el temps per viatjar. Aquest és el cas de la Marina i la Magda, dues treballadores que estan embarassades i que atès el seu avançat estat de gestació es quedaven sense temps per tal de poder agafar un avió.

En el cas de la Marina, al maig entra en el setè mes de gestació, i a més a més se li suma un problema de placenta prèvia, que encara li dificultava més el fet de poder fer un trasllat aeri si no tenia lloc un vol ben aviat. “Ja hem pogut confirmar els vols i ara estem esperant a veure quines gestions s’estan fent per veure com podrem anar fins a Madrid per traslladar-nos.” La Marina també va afegir que “estem fent malabars, perquè els vols surten força cars, però hem pogut confirmar els seients”. Així doncs, si no es produeix cap canvi de darrera hora, ella, el futur nadó i la seva parella s’embarcaran diumenge rumb a l’aeroport d’Ezeiza, a Buenos Aires.

Un altre dels casos que també tenien urgència per volar era el de la Magda. Ella també es troba en estat de bona esperança i està arribant al cinquè més. “La veritat és que és un autèntic descans per a nosaltres que s’hagi concertat aquest vol sanitari per poder tornar al país. Feia setmanes que esperàvem una notícia com aquesta”, va dir la Magda. Sobre com els va arribar la informació per poder inscriure’s en aquest vol, va dir que “diumenge ens van contactar i ens van parlar d’aquesta possibilitat, i dimarts ja ens van dir que entràvem dins els paràmetres que hi havia per tal de poder optar al vol. Tan aviat els vam dir que sí, que ens interessava, ens van facilitar un enllaç privat. Estem molt contents!”. I és que cal recordar que aquest no és un vol comercial i que per tant els passatges no es troben a la venda en cap companyia.

Pel que fa a com arribar a Madrid, la parella de la Magda, el Juan, està intentant organitzar les persones que es troben a Andorra a qui s’ha atorgat un seient en aquest vol, per tal de poder traslladar-se de manera conjunta. Tot i això, a hores d’ara encara no saben la manera com es podrà fer aquest viatge i si tindran algun suport del Govern. En aquest sentit, el ministre portaveu, Eric Jover, va dir ahir en la roda de premsa que “estem estudiant a veure de quina manera es pot produir aquest trasllat. Però a hores d’ara encara no tenim una solució ni res concret”.

RICARDO DARÍN, AMB ELS TEMPORERS 'VARATS'

El popular actor argentí Ricardo Darín va penjar ahir mateix un vídeo a les seves xarxes socials en què demanava que es resolgués la situació dels més de 2.000 temporers que es troben varats a Andorra. Al vídeo, que dura poc menys d’un minut, Darín explica que “són temporers que han anat a fer la campanya d’hivern a Andorra, perquè així és la seva vida, van i venen”. Darín afegeix que “tinc entès que ells han esgotat totes les vies per tal de poder tornar al país sense risc, però necessiten tornar a casa”. Finalment, l’actor manifesta: “M’agradaria saber si hi ha algú que pugui atendre la seva sol·licitud.”

tracking