Pandèmia mundial

Les ajudes per a les cotitzacions a la CASS sumen 4,3 milions al març

Un total de 3.389 autònoms demanen la suspensió total o la reducció parcial de la quota

Govern assumeix 4,3 milions per a les cotitzacions a la CASS del marçSFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu, Eric Jover, va anunciar ahir en roda de premsa que el Govern va assumir 4,3 milions d’euros per fer front a les cotitzacions de la CASS durant el mes de març. A aquests ajuts, emmarcats en el paquet de mesures econòmiques que preveu la primera Llei òmnibus, s’hi van adherir un total de 2.490 empreses o autònoms que, per valor de 3,1 milions d’euros, van sol·licitar l’exempció del pagament de la part empresarial de les cotitzacions dels seus treballadors, corresponent al 15,5% del salari brut.

En aquest sentit, l’executiu també va rebre un total de 936 sol·licituds d’autònoms que van demanar una reducció de la cotització equivalent al salari mínim, quelcom que va representar un impacte de 238.000 euros per a la CASS. A més, Jover va assenyalar que un total de 2.453 treballadors per compte propi van demanar la suspensió total de la quota, una circumstància que s’ha traduït en 961.000 euros.

Per tot l’exposat, el ministre va reivindicar el “compromís” del Govern amb els autònoms, els empresaris i els assalariats. Així mateix, Jover va manifestar que les dades durant el mes d’abril seran “previsiblement superiors” tenint en compte que l’entrada en vigor de les mesures excepcionals no va produir-se fins a la segona quinzena de març. De fet, en una compareixença del 16 d’abril passat, Jover va estimar un impacte econòmic de 10 milions d’euros mensuals a la CASS.

El Fons Solidari

D’altra banda, el ministre portaveu va informar ahir que el fons solidari destinat a la lluita contra el coronavirus va superar la barrera dels dos milions d’euros gràcies a les aportacions realitzades a través dels comptes bancaris i els 27.775 SMS solidaris. D’aquesta manera, Jover va destacar les aportacions realitzades pel Col·legi Oficial de Metges d’Andorra i pel Moto Club Pirineu, amb una donació de 10.000 euros i 500 euros, respectivament.

Per últim, el ministre va dir que el calendari de la segona fase de la represa de l’activitat econòmica segueix com estava previst, atesa l’estabilització de les dades sanitàries. Quant a la mobilitat, Jover va apuntar que ahir va reduir-se un 64% respecte a l’activitat normal, unes xifres molt semblants a les de fa una setmana.

GALLARDO ULTIMA ELS PROTOCOLS PER A LA CONSTRUCCIÓ

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va participar ahir en una trobada telemàtica amb els principals agents del sector de la construcció per tractar la represa de l’activitat, prevista per al 4 de maig vinent. En aquest sentit, Gallardo va fer arribar un esborrany sobre els protocols d’acord per tal que els assistents a la reunió –la CEA, Acoda, ANIM, Agreda i Adelca i els presidents dels Col·legis d’Arquitectes i d’Enginyers– tinguin temps fins demà per fer les seves aportacions. “Són normes bàsiques que s’han fet seguint criteris sanitaris per evitar la propagació”, va declarar el president de la CEA, Gerard Cadena. Així doncs, el document regularà, entre d’altres coses, el control sobre les persones que poden intervenir en una obra, els protocols de neteja i higienització, l’ús de les mascaretes o l’actuació davant un cas amb simptomatologia respiratòria.

tracking