Espanya

Errejón no vol ajuts per als “andorrans a l'hora de pagar”

El líder de Más País parla d’Andorra al Congrés com si fos un paradís fiscal

Errejón no vol ajuts per als “andorrans a l'hora de pagar”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat i la consideració com a paradís fiscal que encara tenen alguns ciutadans estrangers va tenir ahir un petit espai de protagonisme al Congrés dels Diputats espanyol. Va ser el parlamentari de Más País Íñigo Errejón qui en la seva intervenció en la sessió de control al govern de Pedro Sánchez, celebrada a la cambra baixa espanyola, es va referir a Andorra a l’hora de defensar la seva exigència d’excloure dels ajuts públics les empreses espanyoles que recorrin a l’evasió fiscal.

Al ple, el portaveu de Más País va plantejar que es posin condicions a les grans empreses per acollir-se a tots els ajuts i “fixar condicions” com ara la de generar ocupació, complir amb el medi ambient o “estar al corrent de tots els pagaments al seu país”, com han fet altres governs europeus. “Un no pot ser espanyol per cobrar i després ser suís o andorrà quan arriba l’hora de pagar”, va criticar l’exmembre de Podem i ara diputat per una nova formació, tot assenyalant que el 2018, segons un informe d’Intermón Oxfam, es xifrava en 3.200 milions d’euros l’evasió fiscal per part d’empreses de l’IBEX-35 espanyol, a través de fins a 800 de les seves filials.

“Es pot comprometre al fet que les ajudes públiques seran únicament i exclusivament per a les grans empreses que tinguin tots els seus pagaments fiscals a Espanya i no s’acullin a paradisos fiscals?”, va plantejar Errejón.

Sánchez va evitar contestar a la demanda assegurant que “empatitza” amb “la demanda de justícia social per part de la ciutadania” i que, per això, el gros de la línia de liquiditat facilitada es dirigeixen a pimes i autònoms.

tracking