Andorra suma la víctima 43 per coronavirus

Un home de 71 anys que estava ingressat a cures intensives per la infecció ha traspassat avui

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pacient amb la Covid-19 de 71 anys que estava ingressat a la unitat de cures intensives ha mort en les últimes hores a causa de la malaltia el que eleva el total de víctimes per l'epidèmia a 43 contagiats per coronavirus. El cap de Govern, que ha actualitzat avui les dades de l'epidèmia, ha explicat que el difunt estava ingressat "des de feia bastant dies" a l'UCI i ha donat el condol a la família així com a la de la mare i el fill que han mort aquesta setmana per les greus lesions que van patir en l'incendi de dissabte passat a l'edifici número 55 de l'avinguda Carlemany.

La unitat manté 11 afectats dels quals hi ha cinc amb ventilació mecànica, el que representa un descens de l'ocupació que ahir era de catorze persones. Espot ha comentat que les xifres d'incidència de la malaltia no han variat gaire avui perquè només s'han rebut 17 resultats de PCR i el total de casos acumulats en manté en 745, el de recuperats en 458 infectats i hi ha un cas menys actiu, ara són 234 contagiats, per l'òbit del pacient de cures intensives. A El Cedre hi ha 24 malalts amb 7 pacients provenents de la residència de Salita.

Tests fiables

Espot ha assenyalat que ja s'han fet 1.500 proves d'anticossos a sanitaris, membres dels cossos especials, voluntaris per fer el cribratge i totes les seves famílies i ha recalcat que "les dades que tenim fins ara corroboren la fiabilitat dels tests" que han estat verificats amb estudis d'especificitat i de sensibilitat "i tothom pot estar tranquil que val la pena sumar-se a la prova". El cap de Govern ha recordat que ja hi ha 55.500 ciutadans inscrits per passar el test i ha reiterat que s'apel·la a la responsabilitat, el civisme i la voluntarietat de la població per participar "en un projecte de país, no del Govern" que permetrà fer el desconfinament molt més ràpid i salvaguardar empreses i salvar vides.

El cap de l'executiu ha reconegut que s'han detectat alguns desajustaments en el funcionament del programa informàtic del cribratge massiu però ha afirmat que els tècnics hi treballen perquè tot estigui plenament per a dilluns quan comencin les proves a la població en general.

tracking