Ros demana a Espanya que Andorra sigui zona de turisme domèstic

L'ambaixador espanyol va enviar la petició la setmana passada a Madrid i afirma que "s'està estudiant"

Xavier EspotFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ambaixador d'Espanya al Principat, Àngel Ros, va enviar una carta al ministeri d'Interior espanyol per sol·licitar que Andorra esdevingui zona de turisme domèstic del país veí del sud. "És evident que tenim una frontera més petita i més controlada i per aquest motiu em sembla molt bé la idea de l'executiu. Així, la setmana passada vaig transmetre la proposta a Madrid i s'està estudiant", ha indicat Ros. L'ambaixador també ha destacat que cal tenir en compte que "en els dos decrets fronterers que ha publicat Espanya s'ha tingut en compte l'especifitat d'Andorra i Gibraltar", un fet que dona llum verda a la possibilitat de figurar com a zona de turisme domèstic.

Tanmateix, Ros ha indicat que la seva demanda va encarada a que l'obertura de la frontera es faci en la matexia línia que la del territori espanyol, "que puguem baixar a baix quan hi hagi mobilitat a Espanya".

País 'Covid free'

El cap de Govern, Xavier Espot, ha manifestat aquest matí que la intenció és que Andorra esdevingui un país Covidfreei que s'impulsi l'arribada de turistes pera la seguretat. "Nosaltres reivindiquem la bona gestióquehem fet de la pandèmia i amb larealitzaciódels testsconfiemqueEuropaens pugui considerar part de l'espai Schengen", ha indicat el cap de l'executiu. Així, Espot ha manifestat que des del Govern "encara no hem decidit si es realitzarà la prova d'anticossos als turistes que arribin, ja que no podem posar barreres que puguin evitar que vinguin a Andorra". Tanmateix, ha apuntat que el nombre d'inscrits fins al moment, més 60.000, és una xifra molt positiva, però ha matisat que "seguim apel·lant a la solidaritat de la població perquè la prova ens l'hem de poder fer tots per conèixer en profunditat i de forma detallada l'impacte de la malaltia al país".

D'altra banda, Marc Pons, director d'ActuaTech, ha exposat que durant la setmana passada es van poder refinar puntsde les anàlisisi "avui han entrat en funcionament els 59 'stoplabs' i el resultat està sent molt positiu i no hi ha hagut incidències destacables".D'altra banda, Marc Pons, director d'Actua Tech, ha exposat que durant la setmana passada es van poder refinar punts de les anàlisi i "avui han entrat en funcionament els 59 'stoplabs' i el resultat està sent molt positiu i no hi ha hagut incidències destacables".

tracking