Pandèmia mundial

Més de 8.000 treballadors afectats per una suspensió o reducció de jornada

Govern crearà una comissió interministerial per estudiar com es farà la tornada a les aules

Més de 8.000 treballadors afectats per una suspensió o reducció de jornadaSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un total de 8.118 treballadors es veuran afectats per la suspensió dels contractes de treball o per una reducció de jornada. Aquestes són les xifres que va facilitar el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’ahir d’actualització de les mesures en relació amb la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, Jover va dir que d’aquests, 6.477 persones es veuen afectades per la suspensió temporal de contractes de treball, mentre que la resta, 1.641, veuran reduïda la seva jornada de treball. Pel que fa a la quantitat d’empreses que han demanat acollir-se a aquestes mesures, el ministre portaveu les va xifrar en 910, i el percentatge de treballadors afectats de les mateixes era del 77%.

Comissió interministerial

A banda de l’actualització de les mesures de la pandèmia, la roda de premsa d’ahir també va servir per exposar els diferents acords als quals s’havia arribat al consell de ministres. Amb relació a aquest, el ministre portaveu va explicar que s’havia aprovat la creació d’una comissió interministerial per tal d’avaluar com i quan es podria fer la tornada a les aules al Principat. Aquesta estarà integrada per personal tècnic dels ministeris d’Educació, Salut i Funció Pública. Jover va exposar que aquesta comissió haurà de prendre en consideració “quins han de ser els requisits de la reobertura; marcats per la salut dels alumnes i dels adults que participen en el procés educatiu”. Així doncs, i seguint aquesta línia, la primera de les funcions serà l’elaboració d’una guia amb els protocols necessaris a seguir, i a partir d’aquí obrir el diàleg amb els tres sistemes educatius per tal de poder-los aplicar correctament.

Un altre dels acords que es van prendre en matèria educativa va ser que durant el proper curs Govern mantindrà els preus i el percentatge de subvenció del bus escolar. Així doncs, el 2020-2021 costarà 107,88 euros per un sol viatge diari i 215,76 per dos viatges diaris. El ministre portaveu va recordar que “aquest servei està subvencionat en més del 80%”. Jover també va dir que “qui hagi tingut beques durant el present curs, no caldrà que avanci els diners si la torna a demanar. El Govern hem considerat que si complia els requisits és probable que els continuï complint”.

El ministre portaveu també va comunicar que el Govern havia atorgat la beca Fulbright per al proper curs a Joel Samper Marbà, per un import de 44.623 dòlars americans. Tanmateix, va recordar que aquesta quantia és per tal del poder cursar els estudis a la New York University, i va afegir que en cas que el curs no es pugui realitzar presencialment la quantia es podria reduir. Igualment, en educació superior, Jover va anunciar que s’obria la convocatòria per tal que els interessats poguessin sol·licitar una beca per poder accedir a una habitació a la ciutat internacional universitària de París per tal de poder cursar estudis superiors, màsters, doctorats o postdoctorats. Els postulants han de ser persones que tinguin entre 18 i 30 anys i que estiguin cursant alguna titulació que s’emmarqui en aquesta tipologia.

Finalment i en relació amb els esports extraescolars, Jover va exposar que s’havia aprovat no cobrar el tercer trimestre als pares, i va dir que durant aquests mesos s’obria l’activitat a tots els nens de 6 a 9 anys, que podrien seguir-ho a través de videoconferència, i que les inscripcions s’hauran de fer per via telemàtica.

APUNTS

-Els treballadors afectats per la suspensió total del contracte de treball són 6.477, mentre que aquells a qui s’ha reduït la jornada són 1.641.

-La tornada a les aules no està definida i dependrà tant de l’evolució de la pandèmia com de les valoracions que pugui aportar la comissió interministerial que es va acordar crear ahir al consell de ministres.

-Govern va atorgar la beca Fulbright a Joel Samper. Tot i que la totalitat de l’import anirà condicionada si pot cursar presencialment a la New York University els estudis del màster en ciberseguretat.

-S’obre la porta que tots els infants en edats compreses entre els 6 i els 9 anys puguin seguir els esports extraescolars durant el tercer trimestre a través de videoconferència sense cap tipus de cost.

tracking