Pandèmia mundial

Més de 500 persones es recuperen de coronavirus al Principat

Més de 500 persones es recuperen de coronavirus al PrincipatFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir en roda de premsa que el nombre de casos de coronavirus acumulat al país és de 751, mentre que són 148 els casos que es mantenen actius a hores d’ara. D’altra banda, hi ha 521 persones que han superat la malaltia i s’han lamentat 46 defuncions. Quant als professionals de la salut, n’hi ha 31 de contagiats i entre els cossos especials hi ha cinc efectius contagiats.

Respecte a les hospitalitzacions, Benazet va precisar que en aquests moments hi ha 15 pacients ingressats: nou a planta i sis a la unitat de cures intensives, cinc dels quals es troben en una situació d’intubació i ventilació mecànica. Al centre sociosanitari El Cedre hi ha 18 padrins diagnosticats, quatre dels quals provenen de Salita, i sis persones convalescents que esperen la doble negativització de les PCR per poder tornar al seu domicili sense risc de contagiar la malaltia.

Durant la compareixença, el ministre es va mostrar satisfet amb les dades i va assegurar que “seguim amb la mateixa tendència de les altres setmanes tot i les excepcions al confinament”. A més, va destacar que “molts pacients de centres sociosanitaris s’estan curant i això dona esperances, ens congratulem que sigui així”.

ACTES MÈDIQUES NO PRESENCIALS

El Govern va aprovar ahir, a proposta del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, l’actualització de la nomenclatura de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) per poder incloure-hi les visites no presencials dels metges especialistes que s’estan duent a terme a causa de la situació generada per la Covid-19.

En aquesta situació excepcional, s’ha recomanat reduir l’atenció sanitària presencial a l’estrictament necessària per minimitzar els desplaçaments dels ciutadans i disminuir així els contactes, amb l’objectiu de contenir la propagació de l’epidèmia. En aquest marc, els metges especialistes duen a terme l’activitat en la modalitat no presencial, ja sigui de forma telefònica o a través d’altres mitjans. És necessari, doncs, actualitzar la nomenclatura i les tarifes de responsabilitat de la CASS per incloure-hi aquesta nova modalitat d’atenció.

Així, la nova nomenclatura recull que l’acte mèdic realitzat per un metge especialista, no pediatre, i en modalitat no presencial té una tarifa de 29 euros, el mateix preu que amb modalitat presencial. L’aplicació de les mesures previstes en aquest decret és limitada en el temps i s’estén fins un mes després que el Govern declari, per decret, la fi de la situació de crisi sanitària ocasionada per la pandèmia. Els actes mèdics posteriors al 15 de març es podran facturar.

tracking