Pandèmia mundial

Menys d'un positiu de coronavirus diari en els últims 10 dies

Menys d'un positiu de coronavirus diari en els últims 10 dies

Creat:

Actualitzat:

La mitjana de casos diaris de coronavirus en els últims 10 dies és inferior a 1. Segons les dades facilitades per Govern en les rodes de premsa diàries per a l’actualització de les dades epidemiològiques, la mitjana de positius al país durant aquest període ha estat de 0,9. Una dada més que, sumada a la poca pressió assistencial a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell registrada durant els últims dies, reflecteix que l’evolució de la pandèmia al Principat és positiva. En els darrers 10 dies, mai s’ha superat la xifra de dos nous contagis de coronavirus al país, i l’últim dia que es van superar els cinc positius va ser el 25 d’abril, quan se’n van registrar 7. Des d’aleshores, les xifres es mantenen baixes.

Pel que fa a la darrera actualització, el titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar ahir durant la compareixença davant dels mitjans que la xifra de casos acumulats de coronavirus al país es manté en 752 contagis. Una dada en la qual, segons va puntualitzar el ministre, no se sumen els casos de persones que donen positiu en IgM al cribratge massiu perquè els tests no tenen capacitat de diagnòstic. Només es comptarien en cas que es realitzés una PCR i el resultat fos positiu. Respecte als casos que es mantenen actius, són 168. Així doncs, a hores d’ara hi ha 537 persones que s’han recuperat de la malaltia i la xifra de defuncions ens manté en 47. D’altra banda, hi ha 30 professionals sanitaris malalts i quatre efectius dels cossos especials infectats per la Covid-19.

Pel que fa a les hospitalitzacions, actualment hi ha 13 pacients ingressats: vuit a planta i cinc a la unitat de cures intensives, quatre dels quals es troben en una situació d’intubació i ventilació mecànica. Al centre sociosanitari El Cedre hi ha 20 padrins, cinc dels quals provenen de Salita, i sis pacients convalescents que esperen la doble negativització de la PCR per poder tornar al seu domicili. En les darreres 24 hores s’han rebut 95 resultats dels quals només nou van ser positius, mentre que 86 PCR van ser negatives.

Finalment, Benazet va explicar ahir en roda de premsa que els tests massius d’anticossos ja ha superat la xifra de 66.000 inscrits. De la mateixa manera, el ministre va informar que ja s’han enviat un total de 27.000 SMS als ciutadans. Aquells que no hagin rebut cap missatge també podran posar-se en contacte amb el 775 006 per informar-se del resultat.

tracking