Justícia

Alberca dona suport a la fiscal general del Paraguai acusada de tràfic d'influències

Ha signat un comunicat en el qual es rebutja “el fustigament” contra Sandra Quiñónez

Alberca dona suport a la fiscal general del Paraguai acusada de tràfic d'influències

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El fiscal general Alfons Alberca ha signat un comunicat emès aquesta setmana per l’Associació Iberoamericana de Ministeris Públics (AIAMP) en què es condemna el “fustigament” per part de diversos sectors polítics i de la premsa contra la fiscal general del Paraguai, Sandra Quiñónez. Cal recordar que el passat dijous 30 d’abril el partit d’esquerra Frente Guasu (FG), tercera força política del Paraguai, va demanar enjudiciar políticament Quiñónez, que està en l’ull d'una tempesta política per un suposat tràfic d’influències.

La líder de bancada de l’FG al Senat, Esperanza Martínez, va enumerar una sèrie de fets que en la seva opinió fonamentaven que Quiñónez fos jutjada per la Cambra de Diputats, l’òrgan idoni al Paraguai per a aquest tipus de processos polítics de destitució. “Des de la gestió d’aquesta fiscal (el març de 2018) només s’han obert deu causes penals relacionades amb la corrupció de 2.023 denúncies”, va dir Martínez.

La senadora, ministra de Salut durant el govern de Fernando Lugo (2008-2012), va responsabilitzar Quiñónez de la nul·la acció de la fiscalia per avançar en les denúncies de corrupció en un pacte energètic amb el Brasil, que l’any passat va posar contra les cordes el president de país, Mario Abdo Benítez. Va adduir que la Fiscalia tampoc acompanya les indagacions de les autoritats brasileres. Martínez es va referir a més a altres sonats casos de malversació de fons públics i de la paralitzada investigació per la mort del capità i artificier d’intel·ligència Enrique Piñánez, ocorreguda el 26 de novembre del 2014 al nord del país després de l’explosió d’una bomba. Va dir en el seu dia que es va tractar d’un assassinat per fer callar casos de corrupció en la força que combat la guerrilla.

En el comunicat signat per Alberca es fa referència a diverses publicacions en què s’ataca personalment Quiñónez. Els fiscals generals rebutgen “les accions malintencionades i de desinformació” que “pretenen confondre l’opinió pública” i que “busquen atemptar directament contra la imatge, l’honor i reputació de la fiscal general de l’Estat i dels agents fiscals”. Sol·liciten a Quiñónez “no decaure en aquestes circumstàncies, sabent que les investigacions sobre fets de corrupció i crim organitzat comporten moltes vegades atacs de diversos sectors”. El text el signen els fiscals generals d’Andorra, Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Equador, El Salvador, Espanya, Guatemala, Perú, Portugal i l’Uruguai.

tracking