Col·lapse a l''Stop Lab' d'Escaldes per un error a la plataforma

S’havia citat els ciutadans cada tres minuts i han fet hores de cua per fer-se la prova d’anticossos

Col·lapse a l''Stop Lab' d'Escaldes per un error a la plataformaF. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Stop Lab d’Escaldes-Engordany va viure ahir al matí una jornada de col·lapse arran d’un error en la plataforma informàtica del comú, que és l’encarregada de donar dia i hora als ciutadans per fer-se la prova d’anticossos. La fallada tècnica al sistema de cites va provocar que es convoqués a les persones per fer els tests d’anticossos cada tres minuts.

El gran nombre de ciutadans que van anar a l’Stop Lab del Prat Gran de la parròquia escaldenca a l’hora que havien estat convocats va generar llargues cues de vehicles que esperaven realitzar la prova d’anticossos des de les vuit del matí i que van arribar a ocupar tots els carrers al voltant del pàrquing on estan instal·lats els punts de control per passar el cribratge. Segons va poder saber el Diari, les esperes van durar hores. Una família va explicar que tenia la cita prevista a les 8.12 hores i finalment va poder realitzar el test a les 10.15 hores, fet que implica un retard de més de dues hores. I va afegir que entre els ciutadans que feien cua es comentava que hi havia persones que havien anat a fer la prova d’anticossos sense haver sol·licitat cita prèvia a la plataforma i per aquest motiu la resta s’havien d’esperar.

L’interval de temps que es dona entre cada convocatòria oscil·la entre els deu i els quinze minuts, que és la franja de temps que s’ha determinat que es triga a fer una punxada de mitjana a una unitat familiar. El fet que no es respectés aquest interval va provocar que fos materialment impossible que l’Stop Lab pogués donar sortida a la gran quantitat de gent que es va acumular al pàrquing del Prat Gran. Tanmateix, tal com van explicar a aquest rotatiu, el col·lapse es va anar resolent després que el Govern decidís habilitar el punt de control de la caserna del cos de bombers, situat a Santa Coloma, per desviar part de les persones convocades al d’Escaldes.

En aquest sentit, el ministre portaveu de l’executiu, Eric Jover, també va fer esment de la problemàtica viscuda ahir al matí a la parròquia escaldenca. “Hi ha hagut una incidència a l’Stop Lab escaldenc per un col·lapse en l’àmbit de l’organització de la corporació, però se’ns ha informat i hem pogut gestionar la problemàtica”, va indicar. I va afegir que el comú liderat per Rosa Gili els va fer saber que “no es tornarà a repetir”. Així, Jover va afirmar que avui no es preveuen problemes d’organització a la prova d’anticossos i “totes les persones han d’acudir al punt a l’hora de la cita per realitzar el test”.

La versió oficial

Des del comú d’Escaldes-Engordany van manifestar al Diari que el que va succeir és que es van reassignar franges horàries més separades per poder realitzar el test d’anticossos i que algunes persones a les quals se’ls havia canviat la cita “no han tingut en compte el canvi i han vingut a la primera hora que tenien assignada”. La corporació va exposar que aquest fet va provocar l’acumulació de vehicles i que hi hagués “uns moments de col·lapse”, però asseguren que el problema va ser solucionat amb rapidesa i el cribratge es va tornar a desenvolupar amb normalitat.

No obstant això, el que sí que es va poder constatar és que durant tot el matí d’ahir va haver-hi problemes de circulació a la part alta de la parròquia escaldenca. Però les fonts comunals no ho van voler atribuir a la problemàtica de l’Stop Lab i van argumentar que podia ser perquè era cap de setmana.

tracking