Pandèmia mundial

El PS vol saber qui ha mediat en les compres

Insten a més transparència en relació amb els intermediaris contractats per a material sanitari

El PS vol saber qui ha mediat en les compres

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Partit Socialdemòcrata, Susanna Vela, va reclamar ahir més transparència al Govern del país en relació amb la compra del material sanitari, especialment el que s’han produït durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Concretament, Vela va demanar “els documents i els informes relatius als intermediaris, físics i jurídics, contractats per Govern, o bé que han tingut algun tipus de participació en l'adquisició de tot el material mèdic i sanitari”. Però la presidenta i consellera general va anar més enllà, i va fer extensiva aquesta petició a tot tipus de material sanitari comprat abans de la pandèmia i va demanar també els mateixos informes dels intermediaris que haguessin facilitat algun tipus de material sanitari al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària. Vela va remarcar que “la transparència és ara més necessària que mai”. "Volem conèixer exactament aquests contractes. Entenem que aquesta informació hauria de ser pública i figurar als portals webs de Govern", va remarcar.

A més a més, des del Partit Pocialdemòcrata van relacionar aquestes peticions d’informació amb la lluita contra el blanqueig de capital i en aquest sentit van recordar que “ organismes com el GRECO (Grup d'Estats Contra la Corrupció del Consell d'Europa) hagin demanat transparència per evitar la corrupció en la gestió de la crisi”. Els socialdemòcrates van recordar que durant la setmana passada, aquest organisme del Consell d’Europa ja havia emès una sèrie de directrius per tal de poder controlar el blanqueig de capitals i que el president del GRECO havia afirmat que "estiguin subjectes a supervisió i rendició de comptes".

El PS va relacionar la seva demanda d’informació amb el fet que havien conegut a través de la premsa que Juan Ignacio Martínez Roldán havia actuat com a intermediari del Govern a la Xina i que, a més a més, aquest intermediari va “entregar un milió d’euros, en efectiu, a un xinès desconegut”.

Susanna Vela va afegir que el grup parlamentari del PS es veia amb l’obligació de fer aquesta demanda, “d’una informació que el Govern hauria de fer pública”.

Els socialdemòcrates van fer aquesta sol·licitud com a complement d’informació de la demanda que ja s’havia presentat la setmana passada, i que feia relació a tota la informació relativa a les adjudicacions que van servir per poder fer les compres pertinents del material mèdic que s’han fet efectives durant la pandèmia de la Covid-19.

VOLEN MODIFICAR LA LLEI ÒMNIBUS

D'altra banda, el grup parlamentari Socialdemòcrata presenta avui mateix una proposició de llei per tal de modificar determinats articles de la segona llei Òmnibus. Concretament, el PS vol introduir una bateria de mesures relatives als autònoms, que, segons el grup parlamentari, la segona llei de mesures urgents no incloïa. Cal recordar doncs que els socialdemòcrates es van abstenir en la votació d'aquesta llei, trencant d'aquesta manera la unanimitat que hi havia hagut durant el debat, la votació i la tramitació de la primera. Ja van anunciar llavors que, tot i l'abstenció, no estaven d'acord en el contingut de gran part del text legislatiu.

tracking