immigració

Govern prorroga el permís als temporers per tenir dret a la sanitat

Govern prorroga el permís als temporers per tenir dret a la sanitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir l’allargament de les autoritzacions d’immigració temporals de la campanya d’hivern 2019-2020 fins al 31 de maig a aquells que encara no hagin pogut sortir del país perquè els seus països no han permès el retorn dels nacionals o bé per les possibles dificultats de mobilitat que s’han pogut generar a causa de la pandèmia de la Covid-19. D’aquesta manera, els afectats tenen dret a les prestacions, com ara la sanitat.

Aquesta decisió, que va ser a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ja va comptar amb una altra pròrroga l’1 d’abril passat, quan l’executiu va decidir allargar les autoritzacions dels temporers fins al 3 de maig, ja que hi havia molts països, especialment de l’Amèrica del sud, que van tancar el seu espai aeri. Aquestes decisions preses per molts governs per limitar la circulació de les persones han provocat que no tots els titulars d’autoritzacions temporals d’immigració hagin pogut abandonar el Principat, que en una situació normal, un cop acabada la temporada d’hivern, haurien tornat als seus països.

D’aquesta manera, el Govern va tornar a allargar els permisos fins al 15 de maig i vist que avui dia la situació segueix essent similar, s’ha aprovat prorrogar aquesta tipologia d’autoritzacions fins al 31 de maig del 2020.

Malgrat aquesta excepcionalitat amb els permisos i la impossibilitat de tornar als seus països, l’executiu va informar que des del ministeri d’Afers Exteriors se segueix en contacte i en coordinació constant amb la xarxa diplomàtica dels països d’origen dels temporers per agilitzar la repatriació. De fet, el Govern va explicar que ahir va sortir un nou vol des de Barcelona cap a Buenos Aires amb 75 temporers.

tracking