mobilitat

Espanya prorroga tancar la frontera fins al 15 de juny

Espanya prorroga tancar la frontera fins al 15 de junyFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’estat espanyol ha prorrogat el tancament de les fronteres fins al 15 de juny amb aquells països que no formin part de la Unió Europea, associats a l’espai Schengen o Andorra, segons va publicar ahir el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). La mesura, que ha entrat en vigor aquesta matinada, permetrà l’entrada a Espanya de les persones registrades com a residents que es dirigeixin directament al lloc de residència, en un altre estat, Schengen o Andorra, i al cònjuge o parella d’un ciutadà espanyol si està inscrit com a tal en un registre públic, entre altres. La decisió de l’executiu espanyol s’afegeix a la nova excepció dels 14 dies de quarantena per als que provinguin de fora del país. Els que creuin la frontera per motius mèdics i justificables tampoc no hauran de passar les dues setmanes tancats a casa o en un allotjament, igual que els transfronterers, els transportistes i les tripulacions, així com els professionals sanitaris que es dirigeixin a exercir la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades.

La mesura va ser celebrada per l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), en què el president, Josep Saravia, va mostrar fa uns dies les preocupació per les persones que avui en dia estan en tractament als diferents hospitals de la capital catalana. “Els taxistes ahir van poder baixar. De moment la companyia d’autocars encara no ens ha dit res si reprèn els viatges. El que era clar és que els pacients havien de continuar amb el seu tractament”, va al·legar Saravia.

El Govern va fer públic un comunicat que assenyalava que després de converses mantingudes entre els dos països, es va acordar que es mantenen les restriccions de circulació per Espanya, però els ciutadans andorrans que hagin de traslladar-se per motius sanitaris, per causa de força major o per situació de necessitat, ho poden fer sempre que sigui justificant que és per aquest motiu.

tracking