Pandèmia mundial

Els terminis dels processos judicials computaran des de l'inici

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els terminis previstos en les normes processals per a tots els ordres jurisdiccionals, per al Tribunal Constitucional i per al saig, que hagin estat suspesos per la situació d’emergència sanitària, tornaran a computar-se des de zero a partir de l’endemà del dia en què el Govern declari la mateixa com a finalitzada. Així s’indica en el projecte de llei de mesures excepcionals i urgents en matèria processal i administrativa per la pandèmia que el Govern està a punt d’entrar a tràmit parlamentari. Aquesta mesura no afecta els procediments d’habeas corpus ni els altres procediments preferents i urgents de protecció de drets fonamentals, les actuacions amb persones detingudes o preses, les actuacions urgents en matèria de vigilància penitenciària, l’adopció de mesures cautelars i l’adopció de mesures per a les persones en situació de risc que no s’han suspés per la crisi.

El projecte també preveu que els terminis per recórrer actes administratius i en matèria fiscal i tributària , tant en via administrativa com jurisdiccional, que no haguessin finalitzat abans del 14 de març es reprenguin des de l’inici i comencin a computar a partir de l’aixecament de la situació d’emergència sanitària.

Pel que fa al Registre Civil, el projecte de llei inclou que els expedients previs a la celebració de matrimonis o d’unions civils en els que la resolució estimatòria del registrador civil no hagués caducat abans del 14 de març, es tornarà a computar la caducitat a partir de l’endemà del dia que el Govern declari la fi de la crisi.

tracking