Estadística

La variació anual de l'IPC al mes d'abril va ser del +0,3%

Els transports i els béns i serveis diversos són els grups que més han contribuït a una disminució de tres dècimes respecte el març

L'Índex de Preus al Consum avançat del març se situa al 0,3%ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) a l’abril ha estat de +0,3%, un punt menys que el mateix mes de l'any passat (+1,3%) i tres dècimes inferior al març (+0,6). Segons el darrer informe del departament d'Estadística del Govern, els principals grups de l'IPC que han provocat un canvi i una disminució respecte el mes anterior són els transports, que ha patit un -5,2% a causa d'una disminució en els preus dels carburants i lubricants, i els béns i serveis diversos, com a conseqüència d'una disminució en els preus en les assegurances. Per contra, els grups d'alimentació i begudes no alcohòliques i l'esbarjo, espectacles i cultura, han tingut una influència positiva en la variació anual de l'abril.

Pel que fa a la inflació subjacent, que no té en consideració els productes energètics i els frescos, la variació anual s'ha situat en el +0,7%, quatre dècimes superior a l'IPC registrat del mateix mes. En aquest sentit, Estadística ha destacat la davallada en la variació anual dels productes petroliers, que ha passat del -6,7% al -13,1% del març a l'abril. Per contra, els productes frescos han passat del +4,5% al +6,5%.

tracking