Augment en el preu de l'alimentació

La ciutadania ha notat un increment en el preu d’alguns dels productes més sol·licitats als centres comercials com, per exemple, la fruita, la verdura i els dolços per als més petits. Considera que es deu a l’efecte del coronavirus.

Augment en el preu de l'alimentacióFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus ha provocat que els centres comercials hagin incrementat els preus de la majoria dels aliments més consumits per la població. “Ha augmentat el preu de l’alimentació en general, almenys un parell de cèntims per producte”, va indicar Carmen Blasi, una compradora. Qui també va apuntar que considera inapropiat que els establiments incrementin els preus quan no han tingut l’obligació de tancar en cap moment, “al contrari, han estat l’únic sector que ha estat obert i on la ciutadania ha pogut seguir consumint. Crec que no és just que apugin els preus amb la crisi que estem vivint, som molts que encara no hem pogut obrir els negocis”.

Segons va manifestar la població els productes que més han apujat el cost de venda al públic són les fruites i les verdures. “Els aliments que més s’han apujat són els més sans, les fruites i les verdures. En canvi, la resta d’aliments segueixen al mateix preu més o menys, no han patit una gran variació”, va exposar Adelaida Giménez. I va puntualitzar que probablement l’augment es deu “a la pandèmia del coronavirus, potser no arriben tots els proveïdors o la gent està mirant més quina mena de producte compra i els centres comercials han perdut vendes”.

En la mateixa línia, Imma Martín va ratificar que les fruites i les verdures són els aliments més cars del mercat, i va exposar que considera que els supermercats s’han vist obligats a fer-ho, “són conscients de les dificultats del moment i la situació que està passant la població i segurament a ells els han apujat els preus els proveïdors i en conseqüència ens els han incrementat a nosaltres. Quan tot torni a la normalitat els aliments tornaran al preu que tenien abans”.

L’Elsa va reiterar l’increment excessiu de les fruites i les verdures, i va afegir que un altre dels productes on ha detectat un augment del preu és als aliments per als més petits de casa, com les pastes, els brioixos i les magdalenes. “Sempre comprem les mateixes coses per als meus dos fills i ara ens trobem que són una mica més cares, no gaire, però mirant la compra general puja bastant l’import”, va manifestar. I l’Erika Pasten va puntualitzar que abans “trobàvem producte per un euro o menys i ara és impossible”.

D’altra banda, també hi ha diversos clients dels centres comercials que no acostumen a mirar els tiquets de la compra i no han estat conscients de l’increment dels preus. Aquest és el cas d’en Marc, que “per sort no miro quan costa cada cosa, simplement compro el que necessito, pago i vaig cap a casa, ja que si no m’enfadaria”.

L'ALIMENTACIÓ PUJA UN 0,27% A L'ABRIL

Els preus dels productes alimentaris van pujar un 0,27% el mes d’abril, confirmant la tendència a l’alça que havien identificat els clients en les seves compres. Amb aquest augment, el percentatge d’increment interanual en els productes alimentaris arriba a un acumulat del 3,4%, sent un dels valors principals que fan pujar l’índex de l’IPC. A la part contrària de la balança se situen els transports, que acumulen una davallada del 5,2%, afectant principalment els preus dels carburants i dels lubricants. El preu de les assegurances també ha experimentat un descens en els darrers mesos.

Augment en el preu de l'alimentació

tracking