Agricultura engega una campanya de control als nuclis zoològics

L'objectiu és garantir els principis de benestar i dret de protecció en la tinença d'animals

Gossera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat vol engegar una campanya de control dels nuclis zoològics que compten amb animals de companyia, principalment gossos, per tal d'analitzar les instal·lacions que hi ha al país. L'objectiu és garantir els principis de benestar i dret de protecció en la tinenença dels animals. Un inspector i un tècnic veteriniari del ministeri desenvoluparan a ple temps les tasques de control, que es faran als nuclis zoològics que ja consten registrats, així com en aquells inventariats amb la col·laboració dels banders.

La tasca es farà coordinada amb l'Àrea del Servei Veterinari i Protecció dels Animals del Departament d'Agricultura, que avaluaran les condicions de vida dels animals, el seu estat sanitari i el censal administratiu en relació al Registre d'Explotacions Agràries. En aquesta campanya també hi podrien col·laborar els comuns, que tenen la competència en determinades actuacions referents a la tinença i protecció dels animals, i se'ls demanarà la col·laboració en aquells controls que siguin necessaris.

En una primera fase es preveu que els controls tinguin un caràcter marcadament pedagògic per informar i recordar als tenidors d'aquests animals o als propietaris de les parcel·les, les normatives que cal complir, així com per encomanar-los les millores de les instal·lacions que siguin necessàries. Tot i això, el Govern ha recordat que si no se segueixen les indicacions del cos d’inspecció, l’administració podrà incoar expedients sancionadors que, en funció de la gravetat dels fets, poden comportar el comís dels animals. La legislació també preveu la imposició de multes que poden oscil·lar entre els 300 i els 9.000,00 euros, o fins i tot incórrer en un delicte penal.

tracking