Govern prepara un protocol per si es detecta un positiu en un bar o restaurant
El cap d'àrea de Seguretat Alimentarià i Entorn, Jesús Galindo, ha explicat durant un seminari en línia d'Actua que això no suposaria el tancament immediat del local
El Govern prepara un protocol ràpid en cas de detectarun positiu de coronavirus en un bar o restaurant, sigui client o treballador. Així ho ha explicat aquest matí JesúsGalindo, cap d'àrea de SeguretatAlimentariài Entorn, en unwebinarorganitzat perActuai en el que hi ha participat la ministra de Turisme, Verònica Canals, el director de Turisme, Sergi Nadal i la cap d'Unitat d'Inspecció dels Allotjaments turístics, Sílvia Foix, per explicar els protocols de seguretat en el moment en què s'obri el sector de la restauració.
Galindoha explicat que amb la disponibilitat per poder realitzar les noves provesTMAper detectar el virus de manera immediata, facilitarà el seguiment en cas que es detecti un positiu que hagi estat en algun dels establiments i les persones amb qui estigui en contacte. Tot i això, considera que si es mantenen les normes d'higiene i seguretat pel que fa al distanciament d'1,5 metres i l'ús de la mascareta i la neteja de manscontínuament, "això no tindria perquèpassar". En tot cas,Galindoha al·legat que això no suposaria un tancament immediat del local. També el cap d'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn ha reiterat la necessitat que si un treballador està malalt o té algun símptoma, aquest no vagi a treballar i que contacti directament amb el metge referent.
Pel que fa a les directrius a seguir pel correcte funcionament, a part d'un màxim de 10 persones per taula i el distanciament de les taules, es recomana l'ús d'estovalles i tovallons d'un sol ús, igual que lessetrilleres. A més, apel·lena quèels cambrers siguin els qui expliquin la carta o que aquesta es pugui oferir amb una pissarra a distància, evitant les de paper i el contacte físic per evitar les transmissions.