L'abstenció del PS a la llei pels autònoms centra les crítiques de la majoria

El text que ha estat aprovat aquest matí al Consell General també determina els terminis de la represa de l'activitat judicial i administrativa

Pere López al Consell GeneralConsell General/Eduard Comellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General ha aprovat aquest matí el Projecte de llei de mesures excepcionals i urgents en matèria processal i administrativa, que corregeix i clarifica les mesures en relació als ajuts per als autònoms, i determina els terminis de la represa de l'activitat judicial. El text ha tirat endavant amb onze vots a favor, cap en contra i quatre abstencions del Grup Parlamentari Socialdemòcrata. La sessió, que ha tingut una durada d'una hora i mitja, ha estat marcada per les crítiques dels grups de la majoria i el cap de Govern envers Pere López i la seva formació, a qui han retret no haver donat suport al Projecte tot i no contemplar totes les mesures que havien proposat.

López ha reiterat que hi hamolts autònoms que encara no han percebut res des que va començar l'emergència sanitària, i ha justificat que no consideren suficients les ajuden que es preveuen en el text."No podem donar l'esquena a les persones. El nostre compromís és amb elles i no amb el Govern", ha exposat el president socialdemòcrata.López també ha tillat d'"erràtica política" la gestió de l'executiu, a qui ha demanat més previsió. A més, ha retret per enéssima vegada queel Govern no hagi acceptat la ma estesa del seu partit polític. En aquest sentit, Xavier Espotha replicat que amb Josep Pintat té trucades constants per discutir algunes propostes i amb López no, i ha culpat al president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata de la manca de contacte directe. "Faci autocrítica i la ma estesa es podrà convertir en realitat molt aviat", ha manifestat el cap del Govern a López.

Espot ha lamentat que no hagi donat suport a la llei i ha assenyalat que hi han propostes de la formació vermella que sí s'han tingut en consideració i quan no ha estat així s'ha justificat el motiu. López també ha centrat les crítiques dels consllersCarles Naudi d'Areny-Plandolit, Ester Molné i Ferran Costa."El seu argument no s'aguanta. No donen suport a la llei perquè hi hagin aspectes negatius en el contingut, si no perquè no contempla algunes mesures que van proposar", ha retret Costa a López, mentre que el conseller de Ciutadans Compromesos ha apel·lat al 'Virtus Unita Fortior' de l'escut en moments com l'actual.

El president deTerceravia+ Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, també ha demanat al Govern durant la sessió del Consell General que es redacti un full de ruta sobre elsescenarispositius i adversos que pot tenir el país i que defineixi el procés de reobertura i de recerca de suport internacional. Pintat ha assegurat queésconscient que aquest procés és "difícil d'albirar", però que la clau és "anar a Europa per cercaaquests recursoseconòmics". Així mateix, el grup parlamentari ha votat a favor de la llei de mesures urgents perquè el text "cerca diferents objectius com reprendre activitat jurisdiccional, aportar seguretat jurídica i evitar la desaparició de part del teixit productiu".

tracking