Taules amb un màxim de deu comensals

Els establiments que no garanteixin la separació d’un metre i mig hauran de col·locar mampares

Taules amb un màxim de deu comensalsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els establiments de restauració que obrin la persiana a partir de l’1 de juny podran rebre un total de deu persones per taula mentre es mantinguin vigents les mesures d’higiene i seguretat previstes per la pandèmia del coronavirus. Segons ha pogut saber el Diari, al protocol que s’està treballant amb el Govern i Andorra Turisme figura que els bars i restaurants no tindran una limitació d’aforament com és el cas de la majoria de sectors que han reprès l’activitat. Per contra, els establiments hauran de garantir una separació d’1,5 metres entre taules, un fet que sumat a la limitació de les reserves grupals provocarà una disminució del nombre de comensals permesos als locals.

Quant a la possibilitat d’habilitar les barres als consumidors, les fonts consultades van indicar que s’hauria de garantir la separació establerta entre clients i amb els treballadors. Així, van plantejar que una solució podria ser instal·lar mampares i pantalles de seguretat que evitin la propagació del virus. Però aquestes instal·lacions suposarien una gran despesa per part dels propietaris dels establiments que a banda d’haver estat dos mesos tancats i sense ingressos no tenen com afrontar-la. En aquest sentit, cal recordar que l’executiu ha habilitat en el nou programa de crèdits tous una línia de préstecs perquè els propietaris de bars i restaurants puguin sol·licitar l’ajut per finançar les inversions derivades de l’adequació dels establiments per a l’atenció al públic.

En el document que es va trametre a bona part del sector també figuren mesures com extremar els protocols d’higiene als establiments, fer revisions de totes les maquinàries per verificar que funcionen correctament i ventilar els locals diverses vegades al dia per garantir que no quedin bacteris a l’ambient.

Pel que fa als estris, els organismes recomanen, si és possible, comprar-ne d’un sol ús, i els productes alimentaris que no estiguin envasats han d’entrar al local en contenidors de plàstic prèviament desinfectats.

D’altra banda, el fet de poder reactivar el sector i començar a recuperar la capacitat econòmica dona peu que molts empresaris aixequin part de les suspensions temporals de contractes de treball i les reduccions de la jornada laboral, conegudes com a ERTO. Tanmateix, les fonts van exposar que a mesura que pugui entrar turisme al país, podran acollir més treballadors.

tracking