Planxes de vapor per desinfectar

Els establiments de moda es preparen per a la reobertura del sector amb mesures inèdites per garantir la desinfecció de la roba i evitar els contagis dins de les seves instal·lacions. Les planxes són una de les inversions estrella de les principals marques del país.

Planxes de vapor per desinfectarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els protocols del Govern relatius als establiments de moda han obligat el sector a reinventar-se amb mesures inèdites per preservar la seguretat del consumidor. De cara a la reobertura dels comerços l’1 de juny, les principals marques tèxtils del país enllesteixen a contracorrent l’adequació de les seves instal·lacions per tractar la desinfecció de la roba. En aquest sentit, una de les principals inversions que estan realitzant els establiments de moda són les planxes de vapor per agilitzar el procés de quarantena al qual s’haurà de sotmetre la roba un cop sigui usada pel client.

“Hem hagut de comprar dues o tres planxes per botiga, que suposa prop de 35 planxes per a tot Via Moda”, va afirmar el director de l’empresa, Joan Prat. “Les planxes de vapor a 60 graus garanteixen en un 99,99% que no hi ha rastre de Covid-19 en el tèxtil”, afirma. No obstant això, no tots els materials poden ser tractats a aquesta temperatura, raó per la qual assegura que també disposaran d’una sala on es procedirà a una desinfecció amb ozó perquè la roba romangui en quarantena 48 hores. “El temps que hem perdut és molt important en un article com la roba. Com que tindrem un estoc superior al que ens agradaria, començarem amb rebaixes”, va avançar. A més, a banda de ser obligatori l’ús del gel hidroalcohòlic, Prat apel·la a la responsabilitat del consumidor. “No pots impedir que el client toqui la roba, però sí que es demana que només es toqui el que realment es vulgui emprovar”, assevera. Respecte als guants, els establiments de Via Moda aposten per limitar-ne l’ús a les persones que atenguin a caixa per estar més exposades a l’intercanvi de diners en metàl·lic.

Per la seva banda, el director de Pyrénées Distribució, Ivan Armengod, exposa que els locals del grup també comptaran amb dues sales habilitades amb planxes de vapor on hi haurà una persona que constantment hi estarà treballant. Sobre aquesta qüestió, Armengod subratlla que Pyrénées anirà més enllà de les mesures obligatòries i també adoptaran com a pròpies les mesures recomanades. Per aquest motiu, a tall d’exemple, “cadascú que es provi unes sabates es posarà uns peücs perquè es puguin trepitjar”. Tot i el descens del poder adquisitiu, Armengod es mostra esperançat de poder retrobar les sinergies amb el consumidor. “Tinc confiança que el país ens respondrà. La primera setmana la veig molt bona i després és possible que torni a decaure. Però quan tinguem una obertura total de les fronteres tornarem a tenir una revifada”, va opinar.

Per últim, el director de Pollyanna, Erik Mils, advoca també per la utilització de les planxes de vapor. Pel que fa a la limitació del 50% d’emprovadors, manifesta que la mesura no els afecta ja que compten amb cabines independents separades entre si. “Hi haurà un venedor que t’acompanyarà a l’emprovador i el 100% de la roba serà assistida”, declara Mils, qui destaca que els horaris seran reduïts “fins que no tinguem una avinguda Carlemany plena de gent”.

tracking