pandèmia mundial

El SEP accepta l'hora extra no remunerada

Vilarrubla anuncia l’acord amb els mestres i assegura que no hi haurà retallada en beques

El SEP accepta l'hora extra no remuneradaSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha acceptat l’hora extra setmanal i no remunerada. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Villarrubla, va informar ahir durant la compareixença per explicar la modificació de la Llei d’ajuts a l’estudi de l’any 2014 que la comissió d’Educació, en què hi ha representants del ministeri, el SEP, professorat i familiars, està acabant de perfilar un decret en què es preveuen diverses mesures. Entre elles es troba l’hora extra no remunerada a partir del setembre i fins al desembre, per donar suport als alumnes que ho necessitin, i Vilarrubla va indicar que els centres educatius ja estan treballant en diverses propostes, com ara el desdoblament dels grups o tallers emocionals. També va assegurar que el Govern no preveu retallades en les beques escolars, sinó que a causa de la crisi “la intenció és ajudar el màxim de famílies”.

La ministra, pel que fa a l’hora extra, va al·legar que hi havia hagut un malentès, ja que “el SEP no veia malament aquesta hora extra, sinó que no fos voluntària”. Tot i això, va explicar que aquesta setmana s’havia treballat en la comissió i que la proposta del ministeri s’ha vist amb bons ulls, entenent que hi havia alumnes que al setembre farà sis mesos que no hauran anat a l’escola.

La titular d’Educació, que va comparèixer amb la directora d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi, Meri Gallo, va explicar que enguany les sol·licituds de beques per primera vegada es podran fer en línia a partir del 10 de juny i el període estarà obert un mes.

Una altra de les novetats és que s’elimina el període de residència mínima de tres anys consecutius al país per poder accedir a les beques, i que els tràmits per a les peticions de beques fora de termini, on abans era necessari un informe d’Afers Socials per justificar aquesta demanada, a partir d’ara el ministeri d’Educació tindrà la capacitat d’atorgar les ajudes. “Només en casos necessaris que amb la sol·licitud no quedin clars els ingressos familiars es demanarà la justificació”, va informar la ministra. A més, en cas que l’alumne percebi una prestació econòmica i que no tingui una progressió adequada per una casuística justificada, no s’haurà de retornar l’import, com fins ara.

Amb aquestes modificacions de la llei, la ministra va indicar que la intenció era “donar igualtat d’oportunitats a tothom”. A més, va afegir que la situació actual ha fet avançar l’entrada d’aquesta modificació “per donar resposta a situacions que fa uns mesos no consideràvem tan importants. No volem que per certs motius algú hagi de deixar els estudis a mitges i perdi la beca per a l’any següent”, va al·legar.

Amb això, Vilarrubla va assegurar que a causa de la situació actual de crisi en cap moment el Govern farà reajustar el pressupost destinat a aquests ajuts, i que “la voluntat és anar més enllà i reajustar els llindars per acollir com més famílies millor, ja que hi pot haver un augment de les necessitats econòmiques”.

POQUES SOL·LICITUDS DE LA BECA SALARI

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior va informar que s’ha decidit continuar amb les beques salari per als estudis superiors iniciades l’any 2002, tot i que aquestes no han rebut gairebé sol·licituds al llarg dels anys. En aquest sentit, la directora d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi, Meri Gallo, va explicar al Diari que l’alumne beneficiat rep un salari mensual, en aquest cas el mínim, de 1.083 euros, i que també pot percebre les altres ajudes relacionades amb el menjador i transport, entre altres. Les condicions que ahir va explicar la ministra són que l’alumne s’ha de matricular del màxim d’assignatures permeses per curs escolar i que aquestes han de ser presencials. Tot i això, Gallo va explicar que s’han rebut molt poques sol·licituds al llarg dels anys i que moltes s’han denegat en no complir els requisits.

tracking