Nou positius a la residència Salita

En total hi ha vuit residents i un sanitari afectats, tot i que la majoria de casos són asimptomàtics

Proves TMA al laboratori de l'hospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de coronavirus que es va produir a la residència de gent gran de Salita ja té nou casos confirmats. Així ho va comunicar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, després de la roda de premsa del consell de ministres, en què també va informar que els afectats pel brot són vuit persones residents i un membre del personal sanitari. En aquest sentit, Jover va afirmar que el ministeri de Salut estava treballant per tal de poder acotar exactament el brot i la quantitat d’infectats. Així doncs, el ministre portaveu va dir que “quan tinguem els resultats de les proves es farà el cribratge al personal i residents per tal de poder acotar la situació”. A més, Jover va manifestar que qualsevol mesura que anés derivada als canvis del règim de visites de la residència aniria emmarcada en funció del resultats obtinguts en les proves realitzades.

Sobre l’origen del brot a la residència Salita, el ministre portaveu va dir que “alguna persona s’haurà contagiat i això és molt difícil de controlar. Estem davant d’un virus que és altament infecciós. Ara per ara, des del ministeri de Salut s’està fent el necessari per regular l’abast i poder controlar el brot”. En aquesta línia, una altra de les qüestions que va voler destacar el ministre portaveu va ser que “només una persona de les que han donat positiu a la residència presentava símptomes. La resta eren asimptomàtics, fet que dificulta la detecció”.

Un positiu del cribratge

El ministre Jover, a banda dels casos confirmats de Salita, va manifestar que s’havia produït un nou positiu fruit de les proves fetes amb les PCR i les TMA. En aquest sentit, i en valors totals, Jover va dir que s’havien fet un total de 71 proves, de les quals nou havien acabat donant resultats positius (vuit de la residència Salita). Pel que fa a les hospitalitzacions, ahir hi havia deu pacients a la planta Covid (tres dels quals provenien de la residència). Amb aquestes dades, el nombre total de casos declarats de coronavirus al país és de 851, dels quals 735 ja han estat donats d’alta, dos més que dimarts. Pel que fa als professionals sanitaris, ara mateix n’hi ha tres que estan contagiats.

D’altra banda, i en el marc del desconfinament, el ministre Jover va fer una crida a la població per tal que mantingui les mesures de seguretat que es recomanen des de Govern. El ministre portaveu va afirmar que “volem apel·lar al civisme i la responsabilitat dels ciutadans. La malaltia continua estan present i hem de ser prudents i continuar amb les mesures que ens han ajudat a controlar la crisi”.

Jover va parlar dels professionals sanitaris que encara resten al país. En aquest sentit, el ministre portaveu va confirmar que la missió sanitària cubana es mantindrà a Andorra fins a final del mes de juny. Des del ministeri de Salut es valora molt positivament l’aportació que fan, ja que han ajudat en tasques mèdiques tant a l’hospital com a les residències sociosanitàries.

Nou positius a la residència Salita

tracking