Pandèmia mundial

Vilarrubla assegura que no hi haurà retallades en Educació

La ministra explica que més de 3.000 alumnes han tornat a les escoles al llarg de la setmana

ester VilarrublaTwitter Demòcrates

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Villarrubla, ha explicat aquest matí en roda de premsa que el Govern no preveu retallades econòmiques al ministeri. Vilarrubla ha assegurat que es manté la partida pressupostària necessària per iniciar el curs escolar 2020-2021, si bé ha exposat que els diners destinats a activitats culturals com una representació teatral que no s’hagi pogut dur a terme durant els mesos de confinament, o d'altres, aniran a fer front a la crisi sanitària generada per la Covid-19. La ministra també ha assenyalat que el seu homòleg francès i espanyol tampoc els hauria comunicat cap tipus de reforma o retallada en els centres educatius d’aquest sistema.

Vilarrubla ha fet una valoració de la primera setmana del retorn a les aules, en el que ha informat que el dimarts hi havia una previsió de 2.200 alumnes i que al final han arribat a més de 3.000 alumnes al llarg de la setmana, tot i que 1.248 demandes han estat referents al servei d'acollida. Amb això, la ministra ha mostrat la seva satisfacció després dels primers dies a les aules i ha indicat que es farà una valoració sobre els protocols de seguretat i si es poden rebaixar a finals de la setmana vinent, és a dir, al cap de quinze dies de la seva reobertura. A més, ha informat que a hores d'ara s'està treballant en tres possibles escenaris de cara al setembre. El primer fa referència a un retorn amb absoluta normalitat a les aules, el segon seria un confinament total com en les setmanes anteriors. El tercer escenari té a veure amb la situació actual, en el que el centres haurien de mantenir les consignes sanitàries d'ara, tot i que segurament s'haurien de buscar nous espais per poder acollir la totalitat dels alumnes i cada dia, ja que actualment és voluntari. Amb això, Vilarrubla ha exposat que es tancaran els tres escenaris a mitjans de juliol, tot i que no serà fins a última hora en el que es decidirà quin s'aplicaria "perquè la situació sanitària pot canviar d'un moment a l'altre".

La ministra també ha anunciat la intenció d'oferir durant els matins de juliol classes de suport per als alumnes de primera ensenyança que hagin tingut més problemes per seguir les classes. La iniciativa ha estat proposada de manera voluntària per un grup de docents i els mestres que hi vulguin formar part es poden inscriure a través d'un formulari habilitat a la pàgina web www.infoeducacio.ad, que estarà actiu fins al 19 de juny, i on hauran d'especificar la disponibilitat horària que tenen i la seva especialitat. Les famílies que vulguin apuntar als seus fills a aquestes classes tindran un altre formulari ques'habilitaràa la mateixa webfins al14 de juny. EsterVilarrublatambé ha destacat la voluntat d'enquestar mestres i famílies sobre el servei que s'ha donat durant la pandèmia per fer un balanç de la situació, per si s'hagués de tornar a repetir, i ha avançat que s'estan fent formacions específiques,amb lacol·laboraciódels alumnes d'informàticade la Universitat d'Andorra,a famílies sobre l'ús d'eines telemàtiques. Pel que fa al servei de menjador de l'Escola Andorrana, la ministra ha detallat que el càtering contractat fins a final de curs que s'encarrega de la preparació dels àpats ha arribat a un acord amb Ramaders d'Andorra perquè la carn que s'ofereixi al menú sigui del país.

tracking