Afers exteriors

Les restriccions de tabac per als francesos només afectaran a Espanya

La mesura no s'aplicarà a Andorra i els turistes seguiran tenint dret a transportar 300 cigarrets per persona des del Principat

Les vendes de tabac cauen un 80% per la manca de turistesARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea nacional francesa va votar ahir a favor que els seus ciutadans només puguin passar uncartróde tabac per persona. Tot i que en un primer moment els mitjans francesos havien citat que la mesuraafectariaAndorra i a Espanya, finalment les restriccions de tabac nomésafectaranla duana amb l'estat espanyol i no al Principat. Així doncs, els ciutadans gals només podran passar uncartróde tabac per persona en lloc dels quatre que tenien permesos fins ara.Pel que fala frontera amb Andorra seguiran les mesures actuals, que permeten als turistes gals passar un total de 300 cigarrets, que equivalen a uncartrói mig de tabac. El preu d'un paquet de tabac a França és de 10 euros.

El ministre de Comptes públics,OlivierDussopt, va afirmar que aquesta proposta té un objectiu de salut pública i és una mesura per donar suport als estancs francesos i tractar de combatre el contraban de tabac. El president de la comissió de finances, EricWoerthtambé va assegurar que durant el confinament, la venda als estancs gals variava en funció de l'obertura de fronteres, un fet que afectava molt als comerciants del país.

tracking