pandèmia mundial

Govern proposa celebrar la Cimera Iberoamericana el proper 22 d'abril

La data s’ha de ratificar al novembre, a la trobada telemàtica de ministres d’Exteriors

Una vista de la Seu d'Urgell.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’executiu ja ha posat una data sobre la taula per celebrar la trobada de caps d’Estat i de Govern iberoamericans després que s’anul·lés la prevista inicialment (al novembre) per la pandèmia i que es descartés organitzar-la de manera telemàtica. L’executiu proposa fer-la el proper 22 d’abril, una data que s’haurà de ratificar el 26 de novembre durant la trobada de ministres d’Afers Exteriors que sí que se celebrarà però de manera no presencial.

De fet la Covid ha suposat una alteració destacada dels plans organitzatius d’aquest segon i darrer any que Andorra ostentava la Secretaria Pro Tempore de la Cimera i que havia de culminar amb la trobada dels màxims mandataris dels països membres de la comunitat iberoamericana. L’executiu i la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) han elaborat de manera conjunta un nou calendari que inclou trobades virtuals aquesta tardor vinent i la Cimera i les reunions preparatòries de la mateixa que se celebraran entre el 19 i el 22 d’abril de l’any que ve. La reunió més imminent serà el 16 de setembre i entre els ministres de Medi Ambient i el 28 i el 29 del mateix mes tindrà lloc una trobada d’entitats cíviques. A l’octubre se celebraran les trobades telemàtiques ministerials d’Educació (el dia 6), d’Administracions Públiques (el dia 8) i de Ciència, Tecnologia i Innovació (el dia 27).

L’activitat s’aturarà fins a l’abril de l’any següent. El 19 i 20 d’abril serà la reunió de coordinadors nacionals i responsables de cooperació, el 20 i 21 d’abril se celebrarà el fòrum empresarial paral·lel a la trobada política, el mateix dia 21, la reunió de titulars de la cartera d’Exteriors i, per culminar el calendari, el 22 es trobaran els caps d’Estat i de Govern. La celebració de les trobades presencials l’abril de l’any vinent suposa també que s’alteri el calendari del proper període de la Cimera, en què la Secretaria Pro Tempore estarà en mans de la República Dominicana.

"TURISTES I BANYISTES" TORNA AMB ADAPTACIONS PER EVITAR EL RISC DE CONTAGI

El comú d’Escaldes-Engordany va presentar, ahir, la tercera edició de l’espectacle Turistes i banyistes perquè la gent pugui descobrir personatges de la història escaldenca i del país i també indrets amagats de la parròquia, com el poblet d'Engordany. La cita arriba adaptant-se a les exigències de la crisi sanitària amb la qual cosa les escenes interiors i aquelles en les quals s'oferia menjar al públic han estat retirades. A més, s'ha reduït l'aforament de les sessions a 20-25 persones però en contrapartida s'han incrementat les funcions i així, cada dia que se celebri l'espectacle hi haurà quatre sessions. Turistes i banyistes, tal com va explicar la directora artística, Irina Robles, inclou “novetats” tot i que el recorregut és el mateix que el d’altres anys. Dissabte i diumenge de la setmana que ve s'oferiran les primeres sessions, a partir de les 21.30 hores, que posteriorment es reprendran els dies 19 i 20 de setembre.

tracking