Irregularitats a les apostes van alertar del possible frau

Moviments estranys a cases de joc en línia van ser un dels principals indicis per presentar la denúncia pels duels entre Inter i Sant Julià

Irregularitats a les apostes van alertar del possible frauXavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els moviments estranys a les cases d’apostes al duel de la Copa Constitució entre Inter Escaldes i UE Sant Julià van ser un dels indicis per presentar una denúncia contra aquest partit per presumptes irregularitats. Aquest aspecte està molt controlat per les diferents organitzacions del futbol, com és el cas de la UEFA, i el fet de trobar algunes quotes o accions poc habituals van ser una de les claus perquè la FAF acabés portant els duels a la policia amb el vistiplau de l’organisme continental, que veia indicis suficients perquè s’obrís una investigació per aclarir si hi havia anomalies.

Al partit de lliga, el conjunt escaldenc era clarament favorit i el seu triomf es pagava al voltant d’1,30 euros per euro apostat, mentre que la victòria laurediana tenia un preu d’entre sis i vuit euros (en funció de la casa d’apostes) per euro apostat. Però les sospites van aparèixer tres dies després, quan els pronòstics van fer un canvi radical, i la majoria de webs d’apostes esportives donaven com a favorits els lauredians a mesura que s’anava acostant el partit.

Com a exemple, en una d’aquestes webs el triomf del Sant Julià es començava pagant a 4,70 euros per euro apostat, i a mesura que s’acostava el partit va anar baixant fins estar al voltant d’1,50 a 1,70 euros, donant el conjunt lauredià com a favorit només tres dies després de caure golejat 3 a 0 contra l’Inter, una baixada de quota que s’explica per un gran nombre d’apostes rebudes favorables al Sant Julià. A més, les alarmes es van encendre també durant el partit, ja que tot i anar caient 2 a 0, es va rebre un gran volum de pronòstics favorables a la UE Sant Julià que van fer ampliar les sospites. Aquest fet va fer que diverses cases d’apostes retiressin el duel del seu mercat.

L’inter marxa a Suïssa

Després d’uns dies amb els escaldencs enmig de la polèmica, el futbol torna a escena aquesta setmana per als homes d’Adolfo Baines amb la disputa de la fase preliminar de la Champions. Aquesta mateixa mitjanit l’Inter Escaldes emprendrà el seu camí cap a Nyon (Suïssa), on dissabte es veurà les cares a partir de les 18.00 hores amb el campió kosovar, el Drita. En cas de vèncer i aconseguir passar de ronda, disputarien dimarts (també a les 18.00 hores) la final d’aquesta ronda contra el vencedor del duel entre el Tre Fiori de San Marino i el Linfield d’Irlanda del Nord.

Seguint els protocols de la UEFA per prevenir els contagis de coronavirus, l’expedició blau-i-negra realitzarà el viatge en autocar, ja que entre les opcions que donava l’organisme europeu per tal de garantir al màxim les mesures de seguretat hi havia aquesta opció, o la de llogar un vol xàrter.

tracking