Pandèmia mundial

Detecten 11 nous casos positius de Covid-19

Ingressa una nova pacient amb símptomes lleus però rep l’alta l’altra dona hospitalitzada

Proves TMA al laboratori de l'hospital

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va informar que en les darreres proves realitzades es van identificar un total d’onze casos nous de Covid-19 al Principat. D’aquests, fonts del mateix ministeri van indicar que nou ja eren persones que es trobaven en aïllament, ja que eren contactes d’altres casos que ja havien donat positiu les darreres setmanes. No obstant això, el que sí que hi va haver van ser dos nous casos que no tenien cap tipus de relació amb cap dels positius dels diferents rebrots que s’han produït al país durant les darreres setmanes.

A més a més, entre els casos que havien donat positiu durant la setmana es va considerar fer l’ingrés d’un a causa de la seva simptomatologia. Tot i no presentar una gran afectació i que el seu estat no revestia gravetat, els professionals de la salut van estimar convenient que es traslladés a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per tal de fer un seguiment més acurat de la seva situació. Pel que fa a tots els casos que s’han registrat a Andorra des de l’inici de la pandèmia provocada pel coronavirus, la xifra total s’eleva fins als 955, després dels onze positius que es van detectar en les darrers proves TMA, tant pel que fa a contactes de persones que ja estaven encomanades com per persones que en els darrers dies s’han realitzat la prova TMA.

A l’altre costat de la balança cal destacar que durant ahir Salut va notificar onze altes de persones que havien superat la malaltia. Per aquest motiu, el balanç d’actius es manté en 64. Amb relació al total de persones que ja han superat la Covid-19 al Principat, la xifra total és de 839. A més a més, la senyora que restava hospitalitzada els darrers dies va ser donada d’alta per tal de poder continuar el tractament a casa seva, així que, i després de l’ingrés hospitalari produït ahir, només queda una pacient amb Covid-19 ingressada a l’hospital de Meritxell. Pel que fa a les defuncions, es mantenen constants en 52 des que el 16 de juny passat es va produir la darrera, la d’un home de 95 anys que restava a l’hospital de Meritxell procedent de la residència Salita.

GOVERN INSTA A FER PROVES TMA EN CAS DE SOSPITA

El Govern va fer unes recomanacions ahir, a través de les seves xarxes socials, en què s’instava qualsevol persona que hagués viatjat o que tingués sospites d’haver pogut estar en contacte amb alguna persona encomanada de la Covid-19 que es fes la prova TMA a l’stop lab que hi ha a Santa Coloma. No obstant això, el compte oficial de l’executiu també va demanar que no es fes cap abús de la prova diagnòstica i que aquesta no eximia de seguir complint les mesures sanitàries instades per Salut. Igualment van remarcar que en cas de símptomes cal contactar amb el metge referent.

tracking