L'ocupació hotelera cau fins al 42% al juliol

El sector afirma que el resultat no és favorable però confia en l’afluència de l’agost i la millora de la situació sanitària

L'ocupació hotelera cau fins al 42% al juliolFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera durant el mes de juliol va caure fins al 42,41%. Així ho indiquen les xifres facilitades per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), en les quals també es pot observar una diferència percentual de 16,76 punts en comparació amb les pernoctacions registrades durant el mateix període de l’any passat, del 59,17%. “La valoració general no és bona, amb un 40% no anem enlloc, però també hem de tenir en compte que fa trenta dies tots estàvem tancats i les informacions que publicaven els països veïns ens anaven en contra. Per aquest motiu, des del sector tampoc ho veiem tan negatiu”, va manifestar el director de la UHA, Jordi Pujol. I va recordar que només vuit de cada deu establiments han obert aquest any, i per aquest motiu “la xifra no és comparable amb la de l’any passat”.

En aquest sentit, va explicar que els establiments havien d’obrir, ja que “no podíem tenir el país tancat i sense ingressos, igualment nosaltres tampoc podíem viure de l’aire i ens havíem d’activar”. Així, va apuntar que malgrat que l’obertura hagi estat fluixa durant el primer mes, “el percentatge dona la raó als hotelers que van decidir obrir les portes i ser valents davant la crisi sanitària, perquè el 40% s’aproxima molt a la xifra mínima per poder mantenir l’hotel en funcionament. Amb menys pernoctacions ens trobaríem grans pèrdues que després de la situació viscuda no podríem superar”.

Tanmateix, Pujol va indicar que el nombre de reserves que l’associació té actualment per al mes d’agost, un 32%, deixa preveure que millorarà l’ocupació. “Tot i que al final dependrà de les notícies dels països veïns i de com es troba la pandèmia a Andorra, nosaltres creiem que amb el moviment turístic i l’augment de l’entrada de visitants serà un bon mes d’agost”, va exposar el director. I va afegir que “històricament sempre és un període més vacacional i que la gent s’anima més a sortir de casa i de la zona de confort. Tenim esperança”.

Quant a la recomanació i/o prohibició d’alguns territoris internacionals per viatjar al Principat, Pujol va afirmar que durant la temporada d’estiu “no ens afecta gaire. Probablement la problemàtica ens arribarà de cara als mesos de setembre i octubre, que és quan ens arriben les reserves de grups d’aquests països i podríem patir una forta frenada de pernoctacions”. No obstant això, va comentar que el sector veu amb preocupació les restriccions que s’estan imposant des de l’estranger, però també entenen “que la situació pot canviar en dues setmanes i tornar a la normalitat”.

tracking