Pandèmia mundial

La pandèmia no frena l'obertura d'establiments comercials al país

El nombre d’altes registrades pels comuns supera amb escreix les baixes dels negocis

La pandèmia no frena l'obertura d'establiments comercials al paísARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia del coronavirus no ha frenat l’obertura de nous establiments comercials a Andorra. Al contrari, segons les xifres facilitades per la majoria de corporacions comunals, apunta que l’hagi incentivada, ja que el nombre de nous negocis supera les baixes en quasi un centenar, concretament, 91. D’aquesta manera, al llarg de tot el territori es van realitzar els tràmits per constituir un total de 191 establiments entre els mesos de març i juliol, i 100 cessaments d’activitat comercial.

Quant a la distribució per parròquies, a les dades propocionades per Escaldes-Engordany s’oberva que és on es van efectuar més obertures, 56, i el nombre de baixes empresarials va ser de 24. En la mateixa línia es troba la Massana, en la qual fins al 24 de juliol es van registrar 47 altes comercials i setze baixes. Des de la corporació van remarcar que l’activitat comercial segueix una evolució positiva tot i les conseqüències de la pandèmia. I van destacar que actualment hi ha 2.410 comerços actius a la parròquia.

Pel que fa a la resta de comuns, que comptabilitzen la xifra de març a juny, Canillo va donar d’alta 33 negocis i hi va haver 20 cessaments d’activitat. I cal destacar que, malgrat que durant el mes de març, a l’inici de la crisi sanitària, el nombre de tancaments, dotze, va superar els nous registres, onze, entre l’abril i el maig les altes superaven els cessaments. Tot seguit es troba Encamp, que durant els quatre mesos acumula un total de 30 establiments nous i 22 baixes. De les dades facilitades pel comú també se’n desprèn que en comparació al mateix període de l’any passat, en el qual es van inscriure 45 negocis i se’n van tancar 34, durant aquest exercici la mitjana és més positiva. A la parròquia de Sant Julià de Lòria es van inscriure 19 establiments, mentre que 15 van cessar l’activitat. Finalment, al comú d’Ordino es van registrar un total de sis negocis comercials i tres van donar de baixa la seva activitat.

Per la seva banda, des del comú de la capital van informar que de moment el coronavirus no ha tingut incidència en l’obertura o el tancament de comerços a la parròquia. No obstant això, fonts comunals van manifestar que l’efecte real de la pandèmia es veurà reflectit durant el darrer trimestre d’aquest any i el primer del 2021, moment en què probablement diversos establiments no puguin superar la crisi i es vegin obligats a cessar l’activitat.

tracking