Societat

Petició per vincular el nivell B1 de català amb el permís de residència i treball

Petició per vincular el nivell B1 de català amb el permís de residència i treball

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Change.org ha registrat una campanya perquè aquelles persones que vulguin el permís de residència i treball hagin d’obtenir, almenys, el nivell de suficiència B1 de català.

En la petició, els promotors expliquen que, tenint en compte que Andorra és l’únic país del món en què el català és l’única llengua oficial, “hauria de ser possible que es pogués viure plenament el dia a dia en català”. A més a més, afegeixien que “els andorrans ens trobem diàriament amb moltes situacions en què els treballadors de molts comerços i empreses de la majoria dels sectors econòmics del país no t’atenen, ni entenen, ni volen aprendre per res el català”.

Per aquest motiu, la campanya proposa que es doni des d’un inici el permís de residència i treball a les persones que ho sol·licitessin a canvi que en el termini d’un any es presentés l’obtenció del certificat B1 a immigració. En cas contrari, el permís no es renovaria. Quedarien exempts els treballadors temporers i les persones majors de seixanta anys.

tracking