El refugi de l'Illa fa tests a tots els visitants
Polèmica a les xarxes socials sobre si aquestes proves es poden fer de manera obligatòria
El refugi de l’Illa, així com la resta de refugis i bordes que gestiona el grup Saetde, fan tests d’anticossos als clients abans que accedeixin a les instal·lacions. Així ho va confirmar al Diari el responsable de refugis del grup Saetde, Alain Arias, que va afirmar que “els clients estan informats en tot moment de les mesures de seguretat que prenem, entre les quals hi ha el test d’anticossos. Les reserves es fan totes a través de la pàgina web i allí, només obrir-la, hi ha tant l’explicació de les mesures així com un document de descàrrega que els clients han d’omplir”.
Aquesta situació, però, va fer saltar la polèmica a les xarxes socials, ja que alguns usuaris qüestionaven el fet que fos d’obligat compliment aquestes mesures, concretament la presa de temperatura i la prova d’anticossos. Entre elles, la consellera general i presidenta del PS, Susanna Vela, va afirmar en una piulada a Twitter: “Dubto que pugui ser obligatòria, en qualsevol cas que cadascú faci el que millor cregui.” En relació amb aquesta polèmica, Arias va explicar que “els clients que venen als nostres refugis prèviament signen un document on se’ls expliquen totes les mesures de seguretat que hi ha a causa de la pandèmia, i que ells han de signar donant la seva conformitat per tal que els les puguin fer. A dia d’avui, no ens hem trobat cap persona a qui no li hagin semblat bé o que hagi posat algun tipus d’objecció a fer-se la prova o que se li prengués la temperatura”.
Precisament, sobre la reacció que tenen els clients en arribar al refugi i veure les accions que es fan des de la gestió, Arias va explicar que “tots es queden molt gratament sorpresos. La gran majoria ja venen amb el formulari imprès de casa, però no els deixa de sorprendre que se’ls faci una prova d’anticossos. Els nostres refugis m’atreviria a dir que són els únics establiments del país que fem aquesta prova a les persones que ens visiten”. El responsable de refugis de Saetde va afegir que “aquestes mesures que prenem són una garantia tant per als clients com per a les persones que treballem aquí. Perquè nosaltres també ens fem una prova cada setmana per tal que tothom tingui les màximes garanties sanitàries. En aquest sentit, des de Saetde s’estan fent les coses molt bé per tal de poder evitar qualsevol situació de risc”. Arias va confirmar que han fet un total de 700 proves i que totes havien donat negatiu.
Altres accions
Les proves de tests d’anticossos i la presa de temperatura no són les úniques mesures que tenen previstes des dels refugis que gestiona Saetde. En aquest sentit, Arias va explicar que “totes les persones que entren ho fan amb uns Crocs que els facilitem, perquè no entri cap sabata provinent de fora del refugi. A més a més, tenim gels desinfectants repartits per totes les estances”. Pel que fa als protocols que se segueixen una vegada els visitants abandonen les instal·lacions i abans de l’arribada dels següents, Arias va explicar que “fem una desinfecció amb ozó per les diferents habitacions i per la sala comuna i deixem que s’airegi. Després utilitzem productes desinfectants seguint les recomanacions de l’empresa Veritas Ibèria, que és qui ens certifica el compliment de totes les mesures d’higiene necessàries”.