PANDÈMIA MUNDIAL
Controls d'aforament a la Fira
El comú de la capital manté l’esdeveniment amb una capacitat limitada i amb equips de vigilància a temps real
El comú de la capital manté la celebració de la Fira a final d’octubre,que enguany comptarà amb controls a temps real de l’aforament. L’equip de Conxita Marsol té previst adquirir una sèrie d’equipaments que vigilin els accessos per evitar aglomeracions a causa de la pandèmia de la Covid-19, tot i que encara s’ha d’acabar de definir la capacitat.
El cònsol menor, David Astrié, va explicar al Diari que es mostren positius i que confien que de cara a l’octubre no hi hagi un repunt important del nombre de contagis que suposi la suspensió definitiva de la Fira. “Pensem que la ciutadania serà responsable i que la situació epidemiològica estarà controlada.” Amb tot això, la corporació té prevista una sèrie de controls per prevenir les aglomeracions i el compliment de les mesures de seguretat. El mes passat al BOPA es va fer pública l’adjudicació de contracte a l’empresa De Boer Estructuras España, SL, referent als espais i al sistema de comptatge d’aforaments, per un valor de 46.488,84 euros.
“L’equipament que hem adquirit ens permetrà tenir un control a temps real de l’aforament que hi ha a la carpa”, va informar el cònsol, que va afegir que, malgrat les limitacions de les persones i els controls als accessos, es manté una única carpa que “enguany hem decidit ampliar”.
La mateixa empresa va guanyar el maig del 2018 el concurs internacional relatiu a la instal·lació d’un envelat, recobriment del sòl i estands modulars, en règim de lloguer. En aquest sentit, Astrié va explicar que s’han posat en contacte amb els proveïdors perquè en cas que s’hagués de suspendre la Fira “no haguéssim d’assumir tots els costos del lloguer de la carpa”. El 2018 va tenir un cost total de 275.627,68 euros.
Pel que fa a l’augment dels espais, Astrié va matisar que té a veure amb la presentació prevista de “la nova identitat de la parròquia d’Andorra la Vella”. I va afegir que “sabem que la part dels cotxes és molt important, però enguany volem presentar un missatge potent. Volem orientar la parròquia cap a les persones”.
El cònsol, que no va donar gaires més detalls, va matisar que es tracta d’una renovació de la imatge i la marca que té la parròquia. Volem “democratitzar l’espai públic potenciant els hàbits saludables”. De fet, fa uns dies aquest mitjà va informar que la corporació estudia la possibilitat de fer per a vianants el carrer Callaueta, entre altres accions previstes. “Estem acostumats a agafar el cotxe i això va en detriment a la qualitat de l’aire. Volem que la ciutadania se senti còmoda a la parròquia”, va concloure Astrié.